Nuffnang Ads

Thursday, December 9, 2010

beza lelaki & perempuan isap rokok


Pernah tak korang membezakan antara tabiat2 yang sering dan dapat dilihat bila perempuan dan lelaki merokok..?? 

Pandangan dibawah adalah hanya pandangan peribadi.. so ianya tiada kena mengena dengan sifat busy body..



Lelaki

- Bila start isap rokok.. orang sekeliling mulala buat reaksi kurang senang.. konon nak jaga kesihatan terlampau..

Perempuan 

- Orang sekeliling tak nak plak tutup lubang hidung umpama menghidu kentut tak berbunyi..

* macho habis bai.. lu adew..??

Lelaki

- Nampak cool dan hensem habislah bila isap rokok... tak kirelah tok imam atau tok kadi..

Perempuan 

- Dipandang-pandang dengan mata tajam macam ibu singa melihat rusa bogel.. sambil dalam hati berbunyi.. ish apa nak jadi perempuan zaman skang..


Lelaki

- Time beli rokok si penjual pasti dengan masternya tahu akan rokok apa yang perlu diambil dengan pantas.. kadang2 muke belum masuk pintu kedai lagi si penjual dah leh cam dia nie isap rokok ape..

Perempuan 

- Bila beli rokok penjual mula buat2 pekak badak.. lupa ingatan dan kadang2 buat2 layan orang lain dahulu sebelum si perempuan yang hendak beli rokok hahaa...

Lelaki

- Bila lelaki isap rokok mula la pung pang pung pang dengar nasihat jaga kesihatan akibat sini sinun.. berjangkitlah.. tak sayang nyawalah.. nak mati cepatlah..

Perempuan 

- Bila perempuan isap rokok boleh plak cakap dia nak ilangkan stress kot!! kot..??.. biarlah dia..

*aku nak tunjuk lesung pipit aku nie ha.. nampak..??

Lelaki

- Sedut rokok ibarat isap ekzos kereta.. siap nampak lesung pipit.. sedangkan sejak lahir tak der pun lesung pipit..

Perempuan 

- Sedut dengan sopan.. kalo boleh putung rokok tu tak nak sentuh bibir.. maklumlah takut bibir hitam..

* aku bukan nak bunuh diri.. tapi nak test rasa tembakau baru nie...

Lelaki

- Lelaki isap rokok ikut dan jerk.. kadang2 time buang air besar pun boleh habis 2,3 batang..

Perempuan 

- Perempuan kalo nak isap rokok kena usha tempat dulu.. takut lak jiran2 nampak..






   

3 comments:

Izzat Aziz said...

Tak kiralah lelaki ke perempuan, dua-dua tak yah isap rokok..hehe

kenshiro said...

habis nak isap ape plak../?? hahaha..

yuyunemarcello said...

e'eh... ko habis buat research lagi nihhh