Nuffnang Ads

Friday, August 16, 2013

RM 76,338 untuk Proton Suprima S atas jalan..

 


 
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (metallic) RM76,688
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (solid) RM76,338
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (metallic) RM79,988
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (solid) RM79,638






Credit Picture to : Paul Tan's.Org



Ustaz Azhar Idrus Kemalangan..




Kereta yang dipandu oleh Pendakwah Terkenal ustaz Azhar Idrus dikatakan terlibat dalam satu kemalangan sebentar tadi..



* Berita penuh menyusul...


- Update.._











Proton Suprima S Launch Livestream via Paul Tan's.org












Majlis Perasmian Model Terbaru Proton oleh Pengerusi Proton Ybhg Tun Dr Mahadir Mohammad..



Sunday, July 28, 2013

Eka Gustiwana - Ubah Percakapan Jadi Lagu



Kalau di Indonesia sekarang tengah meletop pasal gabungan video yang dibuat oleh pemuda ini, pengarah muzik muda bernama Eka Gustiwana menjadi popular setelah video yang beliau edit dan ubah menjadi satu lagu menarik ramai penonton di youtube.

Sehingga hari ini beberapa buah video hasil gabungan percakapan bintang dan artis talk show indonesia menjadi popular hasil karya Eka.

Berikut Antara Komplikasi Video yang telah beliau hasilkan..


Arya Wiguna - Demi Tuhan





Video mengisahkan wawancara seorang pemuda yang dikatakan telah dipergunakan dalam ajaran sesat di Indonesia..


Jeremy Teti Nyanyi! - BBM CAMPURAN





Jeremy Teti antara pembaca berita yang popular di Indonesia juga tidak terlepas dari hasil kerja Eka.. Video ini membuatkan Eka dikenali di Indonesia kini..


Soimah - Artis Papan Atas





Talk Show yang dikendalikan oleh pengacara wanita hebat Soimah juga terkena tempiasnya...



Hasil Gabungan Semua Video Yang Dihasilkan Tercipta pulak satu lagu yang best nie... Medley yang sangat menarik..!!






Friday, July 26, 2013

Iftar Ramadhan SAG at Restoran Sambal

Iftar Ramadhan PPEOC Shah Alam Group.. Berlangsung di Restoran Sambal, Dataran Automobil..









Besday Boy..




Program Jelajah Sahur ke Rumah Kasih Harmoni, Kampung Paya Jaras, Sungai Buloh



Semalam aku sempat join program bersahur bersama geng2 kelab kereta Proton Persona Owner Club di rumah anak yatim di sungai buloh, memang terbaek event nie.. pada mulanya ingat tak ramai yang join tapi sekali pergi tgk.. hambek.. penuh sesak kampung paya jaras tu. lebih 100 buah kereta persona dari seluruh negara turun menjayakan aktiviti amal ini.

Matlamatnya hanya satu.. mendekati anak-anak yatim ini dan menyampaikan sumbangan kepada mereka.. berbelas tahun aku dibesarkan di paya jaras pon aku tak taw akan kewujudan rumah anak yatim nie.. tanpa event nie tah sampai bila pun tak taw akan adanya rumah anak yatim di paya jaras nie..


Wakil2 dari PPEOC..

Adik nie paling ganas tido.. walaupun bising, ceramah mahupun time kuliah.. tido harus diteruskan.. hehehe



Comel adik nie.. banyak kali gak dia cuba menyorok bila nak ambik gambar dia.. hehehe..


Mai Mai... Apa yang sedang berlaku nie..


Abam President PPOC..


Abam Wakil Kelab Honda..

Abam Dari Kelab Vios..


Ini Abam wakil PPEOC hehehe... cam nak kasi ceramah nok!!


Mural..

Sumbangan Duet Raya kepada adik2 nie..


Mengalahkan Anak Yatim..




Chantek!! Hasilnya...



Terbaek..

Thursday, July 25, 2013

Tempat Menunaikan Solat Terawikh Yang Menjadi Pilihan




Dah masuk separuh perjalanan ibadah puasa hari nie dah masuk hari 16 umat islam menjalani ibadah puasa.. tidak lupa malam ke 16 ramadhan.. terawikh sudah mau masuk fasa malam lailatuqadar, sudah tentu ini masanya kita kuatkan lagi ibadat menjelang syawal tiba.

Beberapa buah Masjid dan surau yang aku kunjungi untuk menunaikan solat terawikh sepanjang ramadhan ini, memang setiap masjid ada beza dan menariknya.. memang seronok susah nak dapat pada bulan2 lain selain ramadhan.


Masjid Negeri, Shah Alam

Memang setiap tahun akan datang ke masjid nie tak kisahlah berapa hari.. yang pasti mesti pergi walaupun sekali.. memang beza.. suasanaya dengan jemaah yang ramai memang terasa terawikhnya bersama ribuan umat islam disini,

Bacaan surah yang cukup sempurna kadangkala dengan imam jemputan dalam dan luar negara memang tidak asing bagi penduduk sekitar shah alam malah luar dari shah alam untuk datang menunaikan solat terawikh disini.

kemudahan serba lengkap juga menjadi satu kemudahan buat keluarga yang datang bersama anak2 untuk solat disini.


Masjid Naza, Shah Alam

Masjid yang baru siap menjelang ramadhan ini masih tidak punya nama yg rasmi.. apapun Masjid Wakaf yang di sumbangkan oleh Kumpulan Naza kepada Jabatan Agama Islam Selangor ini sudah banyak memberi nikmat dan erti buat penduduk sekitar, terletak dikawasan stadium shah alam, masjid yang dibina berkonsepkan hijau pertama di Malaysia.

Memang lain dari yang lain, susun atur dan lanskap persekitaran masjid ini cukup indah.. seolah2 berada disebuah resort.. anda masih berpeluang menunaikan solat terawikh disini.


Selain dua masjid diatas.. ada beberapa buah surau lain yg menjadi pilihan aku tahun ini untuk menunaikan solat terawikh.. selain surau yg berdekatan rumah dan surau di sungai buloh.

Ada beberapa buah masjid yang aku teringin sangat nak pergi tapi masih belum ada kesempatan untuk mengunjunginya,


Masjid Bukit Jelutong

Masjid Diraja Klang

Masjid Putra, Putrajaya


Semoga diberi kesempatan untuk mengunjunginya..




Tuesday, July 23, 2013

Gambar bayi Kate Middleton dan Putera William


Kate Middleton bersama suami keluar dari Hospital St Mary setelah melahirkan bayi yang bakal menjadi waris tahta ke tiga Britian.

Bayi lelaki seberat 3.8 kilogram masih belum mempunyai nama.. teka teki mengenai nama bayi ini masih hangat diperkatakan..


Ratusan wartawan dari seluruh dunia berkampung diluar hospital sejak seminggu yg lalu..





William turut lahir di hospital yang sama..