Nuffnang Ads

Monday, January 31, 2011

Good bye Torres.. Welcome Andy Carroll, Suarez.

New Chelsea signing Fernando Torres

Media Britain hari melaporkan akan perpindahan bintang Liverpool ke Chelsea.. Fernando Torres pemain yang dianggap antara pemain bola sepak yang terbaik didunia pada masa ini..  Perpindahan Torres ke Chelsea dianggarkan mencecah RM 225 Juta, ia akan menjadi perpindahan pemain paling mahal pernah belaku dalam Liga Inggeris.
    Fernando Torres
    Andy Carroll arrives in Liverpool
     
    Andy Carroll
Sebagai penyokong tegar Liverpool aku sedikit sebanyak amat sedih akan apa yang berlaku.. tapi kesedihan ini terubat sedikit dengan kehadiran 2 pemain hebat yang baru dibeli Liverpool iaitu Andy Carrol dari Newcastle United dengan harga RM 171 juta.. dan Suarez dari Ajax dikatakan dengan nilai RM 110 Juta..

Andy Carroll 1.jpg 
Name penuh mamat nie : Andrew Thomas Carroll


Luis Suárez 2.jpg 
 Luis Alberto Suárez
Semoga Liverpool dapat bangkit dengan adanya 2 bintang muda ini.. go.. go.. chaiyokkk!



Mereka berbikini kalah fasha sandar

http://2.bp.blogspot.com/_2M-4XwlOfbc/TSp3hUxkQmI/AAAAAAAADT4/-a4eRczh4xM/s400/Fasha%2BSandha-bikini.jpg

Bila Fasha Sandar berbikini semua orang teruja kemain nak mati.. ape la sgt.. tapi aku kongsikan sebahagian artis popular yang berkini kalah Fasha Sandar..


 
 
Mischa Barton
 
 
 
Mariah Carey
 
 
 
 
Demi Moore
 
 
 
Kate Moss
 
 
 
Sienna Miller
 
 
 
Katie Holmes
 
 
 
Miranda Kerr
 
 
 
Heidi Klum
 
 
 
Adriana Lima
 
 
 
Gisele Bundchen
 
 
 
Lady Gaga
 
 
 
Rihanna
 
 
 
Jessica Alba
 
 
* Sandarkan pada kenangan... wehuu...
 
 
 
 

Patung dari komik yang super cute!!


Layanz... malas menaip...


 

  



  


 


 


 

 

 


 

Comel kot!!!!

Sunday, January 30, 2011

Krisis Di Mesir : Ibarat Mumia menentang Firaun

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/1/26/1296032687013/Egyptian-demonstrators-ma-007.jpg

Salam Muhibbah untuk semua.. kebanyakan blog hari ini sungguh rancak memperkatakan akan tentang krisis yang belaku di Mesir.. Negara yang cukup terkenal dengan Firaun dan Pyramidnya.. ketidak puasan hati rakyat mula ditunjukan terhadap kerajaan yang telah lama memerintah.. tapi tidak dapat mengambil hati rakyat... itu lah jadinya...

*Zine El Abidine Ben Ali

Bermula dengan krisis di negara jiran iaitu Tunisia dimana barisan menteri kabinet sendiri mengulingkan Perdana Menteri Zine El Abidine Ben Ali dengan cemerlangnnya.. kejayaan itu adalah pendorong kepada rakyat Mesir untuk cuba mengulingkan President Hosni Mubarak yang merupakan President yang ke empat bagi Negara Mesir yang merdeka dan telah memerintah selama hampir 30 tahun!!

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2011/01/mubarak-saidaonline.jpg
* Hosni Mubarak

Apa yang menyebabkan situasi ini berlaku..?? ini yang pernah terjadi pada negara kita sebenarnya.. pada tahun 1999 gerakan Refomasi yang dianjurkan oleh bekas Tim. Perdana Menteri yang dipecat pada masa itu telah membuatkan Kuala Lumpur menjadi medan perang penyokong Refomasi terhadap kerajaan.

http://1.bp.blogspot.com/_UXXtCpkeKiA/SJqVbnZOYlI/AAAAAAAADNY/C20kDfIqJqU/s400/Anwar-KelanaJaya.jpg

Yang berlaku di Mesir lebih kurang sama sahaja.. ketidak puasan hati rakyat di api-apikan lagi oleh sesebelah puak telah mencetuskan perang saudara sesama sendiri.. kenapa semua ini boleh berlaku terhadap negara islam..??  adakah tradisi Firaun sejak berkurun lamanya kembali dan sudah disedari oleh rakyat kini..?? dan adakah kita akan menjadi mumia yang akan patuh kepada telunjuk Firaun atau cuba menentang..??  

http://3.bp.blogspot.com/_oV1RUxbNq84/TDqMliSYZkI/AAAAAAAAFK0/qNol3azch6E/s1600/berdoa+1.jpg

Buat rakyat Malaysia yang kebanyakan pelajar yang sedang menuntut jurusan perubatan dan yang lain-lain kami di Malaysia mengharapkan agar anda semua dalam keadaan baik-baik sahaja.. janganlah kita mengikut akan apa yang telah berlaku dinegara orang..


Bila Sahabat Blogger bersatu..

 


Dikala hujan turun..
Tetap bersatu berkumpul..
menjadi sahabat...
Suka.. duka.. gembira.. dan tawa disatukan..

Yang malu-malu tetap mahu..
Yang segan-segan tetap teruskan...
Yang tak tahu malu pun ape la sangatkan...
Yang penting Bersatu...

Bila macam-macam ragam..
Hasilnya satu situasi yang menarik..
Bila macam-macam gaya..
Hasilnya satu perjumpaan kalah anugerah bintang popular..

Tidak kira yang tua atau yang muda..
Tidak kira lelaki atau wanita..
Tidak kira yang dah berkahwin atau pun bujang..
Tidak akan ku lupakan hari itu...

Sahabat Blogger Day Out

Semoga menjadi pemulaan..
yang akan kekal abadi..
yang belum pasti...
sampai hari ini..
dah menjadi realiti...

Ini cerita tiada gambar...
Line internet punyalah mengelabah..
Hanya nak ucap satu sahaja..
Best gile jumpe kau orang!!!

 

Friday, January 28, 2011

Al-kisah cinta hari ini...

 http://keturahweathers.theworldrace.org/blogphotos/theworldrace/keturahweathers/love2.jpg

Ini lah kisah cinta terhebat abad ini..
bukan nak bohong atau nak tipu..
inilah realiti yang harus ditempohi..

Bila cinta itu bersemi..
kentut pun bau wangi...
Bila cinta itu mati...
bau ketiak pun jadi isu...

Bila cinta itu mekar..
jerawat batu pun nampak sweet..
Bila cinta itu layu..
jerawat yang tumbuh..kau kena maki...

Bila cinta itu suci..
kau tomboi pun nampak ayu...
Bila cinta itu rosak..
pakai tudung pun nampak macam hantu...

Bila cinta itu putih..
kau nak ape saja.. petik jari...
Bila cinta itu penuh warna warni..
kau nak ape..?? belilah sendiri...

Bila cinta dan sayang itu ada...
peluk kuat-kuat pun tak ape..
Bila cinta ada racun...
nak pegang tangan pun kena bekira...

Bila cinta itu berbunga..
sms.. bergayut 2,3 hari pon tak ape...
Bila cinta itu luruh..
nak balas sms pun kena check kredit...

Bila cinta hari ini.. 
belum tahu akan esok...
Bila cinta hari esok..
belum tentu kekal abadi...

5 sebab korang tak perlu pergi i-city

http://mdrazali.typepad.com/.a/6a013486f39002970c0133f59ac6f9970b-800wi

I-city.. sape yang tak pernah pergi lagi sila ambil perhatian.. siapa yang sudah pergi mesti dah merasai akan kehidupan jutaa lampu LED sekitar i-city.. nescaya bila pergi kehidupan anda akan bercahaya bak cahaya lampu di i-city.. aku dah nak muak dah pergi.. tapi tadi aku pergi lagi atas undangan orang yang tak pernah nak pergi.. jadi kenalah bawa dia pergi.

10 Sebab anda tak perlu ke i-city

1. Bayaran RM 10 untuk sebuah kereta dianggap sangat tinggi dan melampau..!!! aku ingat nek moto free.. rupanya kena bayar gak!!!

2. Tempat letak kereta yang boleh tahan penatnya untuk berjalan.. kadang berjalan keluar dari tempat parking kerata dah macam jogging 6 pusingan tasik shah alam baru nampak lampu...

3. Belum turun kereta dah kena bayar RM 10.. korang kena keluarkan duit lagi untuk memasuki beberapa tempat yang kononya menarik dan kena masuk jugak.. macam mini zoo RM 2 satu kepala..

4. Snow Walk yang kononya gudang salji terbesar dan 3 tan ais dicurahkan setiap jam.. tak ubah macam ais batu cendol pak cik karim tu jerk aku tengok.. lebih dasyat RM 25 satu kepala nak masuk!!!

5. Jakun sangatkah sampai kena keluar duit tengok lampu.. melainkan anda memang hidup dalam kegelapan...

http://lh3.ggpht.com/_KEsAyi-Q5Z8/TPMxxmKJrGI/AAAAAAABDhg/UH4KeBFXsV8/Christmas%20@%20i-City%20Shah%20Alam.JPG


Kristen Stewart Si Pontianak yang cun..!!!

Ideal for Bella

Kristen Stewart Pontianak dalam Twilight Saga yang punya ciri wanita idaman lelaki masa kini.. baru berusia 21 tahun.. pemilik nama penuh Kristen Jaymes Stewart anak jati Los Angeles, carlifornia.

Jom Tengok Gambar..

Future Snow White? 

Very Shy Stewart

New Stewart Style 

Stewart in Sweden

Eclipse Premiere in Rome 

Elle Girl

A Cutie 

Publicity Shot