Nuffnang Ads

Thursday, September 30, 2010

Bila blogger lagi popular dari artis...



Jam menunjukan kul 12.30 tgh malam, ini lah berita yang ingin disampaikan oleh orang yang tak boleh tido.. dalam mencari ilham ape benda aku nak buat.. dok usha2 blog rasa nak update.. dah sign in lepas tu tak taw nak update ape.. nah ambek !! ku rasakan nie tajuk yang best untuk aku menaip malam nie.. 


Sesungguhnya blog aku nie wujud sudah agak lama.. sejak dua menjak nie jerk tangan kembali gatai kemain lagi rajin nak hidupkan blog yang tak seberapa nie.. sekurang2nya dia boleh menjadi tempat lepas geram atau ape2 yang boleh dikongsi.. ulang!! yang boleh dikongsi.. yang tak boleh dikongsi kalo nak kongsi pun tak bole.. owh dah start melalut!!

* nie la benner lama blog aku.. cantik tak..?? cam sakai!!!

Tulis blog boleh dapat duit..?? yeah!! ko ingat menyanyi sampai pecah anak tekak jerk dapat duit..?? salah!! dengan menaip benda alah nie pun bleh dapat duit.. zaman dah berubah.. sila jangan jadi katak dibawah longkang..  tapi aku masih tak taw lagi cara nak dapat duit lagi cepat dari menaip.. kalau ader share la.. kalo sign in facebook dapat duit jgn kasi kat aku sebab aku tak nak jadi murtad sebab dok pecaya benda karut korang tu..

 * kalaulah menaip leh jadi cam donal trump..kan best monyet!!

Popularkah blogger..?? sebelum menjawap soalan disebelah.. jawap dulu yang ini.. Popularkah Blog ko..?? hahaha... * blog aku tak popular okeh!! blog ader macam2 jenis.. boleh dikisahkan sebagai wartawan tak bergaji la.. kadang2 ada yang buat blog untuk tulis diari harian lah, menjadi suri rumah lah, kisah percintaan lah, politik lah.. macam-macam ada.. jenuh kalo nak cari satu2... 


Peminat..?? tak payah bersusah payah masuk Raja Lawak, Akademi Fantasia atau pun rancangan Biggest Loser  untuk mendapat peminat sebab dengan cara korang menaip pun boleh buat orang gelak sampai ajak mak bapak join.. tak payah menunjukan muke kesian menanges bagai nak mampos semata2 nak kan sokongan  peminat.. dengan cara korang sampaikan mesej kat blog pun boleh dapat peminat.. peminat fanatik lagi!!

* ni bukan pemilik blog ini yer!! name dia yusuke kamiji.. beliau antara blogger paling popular didunia.. tapi muke dia cam aku lah..!! sila terkejut!!!

Wednesday, September 29, 2010

seberapa "cool" kah korang..??

Hola All - "cool" kah korang..?? okeh maksud aku disini sejauh mana tahap kesabaran dalam mengharungi masalah..?? tak kire lah masalah tu besar atau pun kecil ... ada orang bila datang satu masalah tak kire lah jerawat tumbuh bawah dagu pun dia akan mengelabah puyuh tak hengat dunia.. aku percaya puyuh pun tak ngaku geng kalo tgk org cam nie.. hahaha.. ada orang plak dia akan buat tak der perasaan dengan masalah yang datang serius !! sungguh tak der perasaan.. hati kering lah org kata!!!



Tapi persoalanya sekarang.. cara atau sifat yang mana yang terbaik..?? buat2 mengelabah atau buat2 tak der perasaan..?? masing2 ada kelebihan dan keburukan masing2.. aku bukan lah pakar motivasi yang boleh mengajar anak ayam berjalan.. tapi isyallah selagi ia ada kaki jgn kata anak ayam.. anak orang pun boleh.. saiko tol ayat!!



Yang jenis mengelabah puyuh nie selalunya memang  akan berada dalam keadaan tak duduk diam.. kadang2 masalahnya tu kecik jerk tapi dia punya cuak tu jangan cakap la.. tu belom tgk kalo di timpa masalah besar.. tak taw la dia punya kecuakan tahap ape pun aku tak taw nak bayangkan hahaha.. tapi orang-orang yang macam nie selalunya mudah mendapat banyak idea untuk menyelesaikan masalah dia dengan cepat tapi disebabkan mengelabah puyuhnya yang tidak boleh dikawal sampai cara dia nak menyelesaikan masalah pun terbawak2 skali dgn puyuh2nya tu.. aku heran!!

Bagi yang jenis tak der perasan nie memang kena raspek sebb memang jarang nak jumpe makhluk yang macam nie.. munkin perbandingan dalam 10 orang munkin ada 2 orang jerk orang yg macam nie.. kelebihan org yang macam nie selalunya akan tampil dengan imej tak boleh blanyer.. kalo korang tgk muke dia perghh memang nerd!! tapi masalah dalaman banyak!! tak per.. luaran nampak lain dalaman lain.. kesengalan org yg cam nie plak selalunya dia boleh menyelesaikan masalahnya.. tapi kadang2 cara diorg nie akan menimbulkan masalah lain plak nanti.. 

 * satu-satunya makhluk yang ada sifat mengelabah puyuh dan tak der perasaan dalam satu badan ialah Mr' Bean.. serius!! haru biru dibuatnya...



Akhir kata dari saya sebagai pakar motivasi ari nie.. saya menyeru agar kita semua kembali kepangkal jalan.. dan berfikir secara matang dan cubalah untuk menyelesaikan masalah anda dengan cara yang terbaik tanpa menyusahkan orang lain.. sekian.

 * yang nie mat cool.. tgk muke cool jerk.. tapi asal mata ko berair..?? puyuh jugak kew..?? =))

Sunday, September 26, 2010

Magika : Terbaik dari ladang..!!



Dimulakan dengan bismillah.. gile~! aku curik2 jerk update blog aku nie padahal kerja bertingkat2 lagi tak siap.. pedulik ape haku.. sementara peluh dibaju kering seketika baik aku menaip.. ader aku kisah..?? ok! aku nak update pasal filem plak ari nie.. sudah tentu filem muzika pertama dimalaysia karya adik beradik dibawah KRU Production..



Pertama kali nak kasi taw.. yang ceritanya memang betul betul betul best!!! <-- bape kali betul..?? so ia memang betul betul best okeh!!! bagi korang yang memang fanatik cerite Harry Potter sila tonton Magika kerana ia setanding dengan encik harry potter okeh!!.. kecacatan pengguna teknologi komputer pada filem ini hampir tidak kelihatan.. dan ia sungguh mengagumkan.. kalau yg masuk rasa nak terberak tu aku rasa sampai habis cerita korang sanggup tahan tak begerak walau pun seinci..

Kalau nak aku cerite sampai habis satu cerita agak melampau la kan.. ape kate korang sendiri pergi tgk.. tak gitu.. sebab aku nak gie tgk gak.. kalau korang kasi duit tiket suh aku tengok boleh la aku cerite sampai habis.. hahaha.. ape pun layan jerk lah gambar kat bawah...sekurang2nya korang leh lupakan iklan cerita 2 Alam Dr' Rozmey tak gitu!! hahahaha.....

* Malik di ganggu oleh bawang merah dan bawang putih - Amani kelihat sangat2 comel okeh!!

* Nie time menyanyi nie.. dah name cerite muzika.. nyanyi jerk la.. owh!! pak pandir dan mak ande lakonan aznil dan kak engku cukup best!!

* Diana pegang watak Ayu dan Mawi Pegang watak 'Bad' hahaha badang der name glemer sial~!! 'Bad..

* ayu ketika bertemu dengan 'mata-mata' hahaa geng2 hang tuah, kasturi, jebat dan lain2.. memang tak boleh bla siot!!!

* Watak puteri gunung ledang dipengang oleh pemilik suara suparno nie.. memang gile punya sedap~!!

* nie plak aksi perbualan antara nenek kebayan lakonan ziana zain dan pak belalang ngan anaknya.. belalang mintak gambir sarawak dari nenek kebayan untuk ayahnya.. serius lawak~!!


Friday, September 24, 2010

Tanya sama hati... salah ker..?? ikut peredaran zaman..??




Bersedia untuk kembali kezaman P.Ramlee sebab ape..?? sebab nak tengok semoden manakah korang dimata korang.. agak pening ayat disebelah.. bagi korang yang seusia dengan aku atau yang lebih berusia.. anda harus bersyukur sekarang kerana anda dapat merasai akan masa silam yang penuh bermakna.. sebab apa bermakna..?? sebab ia tak munkin kembali lagi.. kalaulah jarum jam dan tarikh di kalender boleh dipadam @ undur balik.. tak ker best..??

*sebelum tu layan lagu nie dulu.. best taw..

Tapi realiti yang harus diterima oleh semua.. ia tidak munkin berulang... tak ker best lawan pemadan dalam kelas diwaktu sekolah dahulu..?? tak ker best pergi sekolah..beratur setiap pagi isnin dengar pengetua beletir..?? tak ker best time raya dulu dapat kumpul duit raya setiap rumah yang kita pergi..?? tak ker best mak dan ayah korang berletir suruh belajar tiap hari sampai nak terkeluar anak tekak..?? owhh tidakk!! ia pengalaman yang tiada lagi kini.. hanya bayangan lalu yg korang boleh flash back balik.. 

* hehe teringat aku antara pemilik kaki paling harum kat sekolah.. sebab memang tak suke pakai stokin.. boleh pinjam stokin member kalo ader spot check..

Zaman berubah ikut usia kita jugak.. jgn ikut nafsu.. kecanggihan kini munkin ada kebaikan dan keburukan tertentu.. jika dulu mak korang terpekik terlolong suruh belajar.. zaman skang ada mak yang bising anaknya online 24 jam.. sampai lupa tanggungjawap sebagai anak..?? tak gile camtu..?? kalo dulu hari2 pergi sekolah mengira waktu sudah time untuk balik..tapi skang kerja 24 jam selagi ader over time ko kebas..?? tak ker tamak name nyer tu..?? kalau dulu ko gie beraya rumah orang..orang kasi duit ko seronok mengalahkan dapat lempang musuh ko dengan senang..?? skang..?? korang seronok keluar duit kena kasi anak buah sedara kezen yang berderet mengalahkan geng bas sekolah..?? 

Saya menyeru kepada pembaca sekalian.. jangan lah taksub sangat peredaran zaman sekarang nie.. kerana masih ada zaman yang lagi hebat yang anda akan tempohi.. tu pun kalau dipanjangkan usia..

* Dah dengar lagu kat atas.. jom dengar lagu setelah mengikut peredaran zaman.. best kan..??



- Walau rentaknya lain tapi pengertianya tetap sama.. macam korang jugak lah.. walau semoden mana masa korang hidup tapi percayalah korang tetap seperti yang asalnya.. okeh..!! assalamulaikum..

iphone 4 : kemunculan disebalik kesangsian Blackberry..



Hola geng~!! aku rasa tak sampai berbulan2 kot kes blackberry disekat dibeberapa buah negara.. tiba2 berita tentang blackberry tu senyap cam tu jerk.. kenape erk..? ok2!! biarkan kisah blackberry tu sebab tajuk karangan hari nie berkaitan iphone generasi ke 4 keluaran buah apple..



Kalau minggu lepas org London sanggup tido depan kedai digital semata2 untuk menjadi pengguna pertama yang mendapatkan iphone 4 nie.. jakun tak terkata la gamak nyer kan kalo dapat guna benda alah nie.. dan hari nie kejakunan dimeriahkan lagi di Malaysia... Maxis dan Digi dengan penuh rasa bangga melancarkan iphone 4 yang dikatakan lebih bagus antara henpon2 yang ader kat bumi skang nie.. yer kew..??




Kalau nak citer pasal gajet nie memang aku tak terer sgt pun.. tapi sekadar membaca aku rasa aku suke kot akan iphone 4 nie.. hehe semua ader wok dlm tu.. jangan kate kamera.. silap2 mak dan girlfren kowang pun buleh sumbat masuk dalam tu.. 

 - sila tengok.. clear dowh gambar dia.. kalah TV plasma...

Kalau dulu Blackberry boleh berbangga tahap gaban dengan lakaran screen yg clear dan terang nak mampos.. kini anda boleh lupakanya sebab iphone 4 lebih mengancam.. umpama melihat lisa surihani live depan umah korang.. dia datang beraya ke..?? dok depan umah korang..?? 

- ia seperti mendapat bini baru..

Dan yang paling penting dikalangan fungsi2 yang ada dalam tipon nie sudah mesti la harganya... hahaha.. canggih gila gaban semana pun kalo tak mampu..ape leh buatkan.. menangis..?? teriak sambil guling2..?? owhh tak payah sebab Maxis dan Digi dah sediakan pelbagai hidangan dengan pelbagai cara untuk anda mendapatkan iphone 4.. so.. tak yah la kowang gie pinjam ceti haram atau mengadai geran moto korang semata2 untuk dapatkan iphone 4 nie.. cow cin cow..


Tuesday, September 21, 2010

Fakta keperibadian yang jarang korang tahu...



korang pernah terfikir tak masa bile nyer yang korang nie periang, pelawak, baik atau pun cute..?? pada yang budget cute sila tinggalkan angan2 mat jenin anda seketika.. sebab apa.. nie aku nak kasi sikit research yang aku lakukan.. haha profesor la plak!!

kadang2 sehari-harian benda atau peri laku yang korang lakukan tu tanpa sedar yang korang sedang diperhatikan oleh makhluk lain.. jadi makhluk2 lain nie lah yang menilai korang bukanya diri sendiri.. tak kire lah manusia kew.. abang korang kew.. kawan-kawan korang ker mahu pun binatang2 dirumah korang.. jadi selepas selesai membaca artikel aku nie jgn sesekali melakonkan watak2 yang tidak sepatutnya kerana.. buruk padahnya.. hahaha...

FAKTA INI MUNKIN AUTA - NAK CAYE NGAN TAK..?? TERPULANG KAT KORANG LAH~!!
* Kebaikan Korang

Selalunya kebaikan tu datangnya bila masa korang melihat orang yang dalam kesusahan atau pun bila seseorang meminta sedekah mendekati korang.

* Kebodohan Korang

Bila korang dilanda masalah secara mengejut dan ia datang bertimpa2.. korang leh lihat sendiri tahap kebodohan korang berfikir mengalahkan patrick kawan si spongebob tu hahaha...

* Ke_cute_tan Korang

Sila terkejut~!! yang kecute_tan korang sebenarnya boleh dilihat bila korang tido..!! kalo tak caye tanye la orang yang melihat korang tido~ tak pun korang boleh lihat orang tido.. serius cute~!!

* Kepoyoan Korang

Ia akan datang automatik bile korang dipuji dan disanjung mengalahkan korang yang paling best dlm dunia nie.. tapi kadang2 tu pujinyer sebijik sawi jerk.. kepoyoan tu mengalahkan dinosour~!

* Kesengalan Korang

Kalau korang nak taw sesegal apa nya korang nie.. bila bangun tido la jawapnya.. kadang2 ader yang sengalnya mengambil masa berminit2 untuk menyuruh roh korang tu kembali ke tubuh sebelum boleh bangun dan waras seperti sedia kala.. * tapi lagi hebat bile bangun pastu tido balik.. tu name nyer sengal ubi~!!

* Kebaikan Terhadap Keluarga

Kalo korang nak tgk yang korang nie anak yang sungguh baik atau tidak korang boleh pikir sendiri.. Berapa kerap korang menelipon mak atau ayah korang dalam sebulan... sekerap mana korang balik bertemu dengan ibu dan ayah korang.. yang duduk dengan family tu korang leh lihat sendiri se_akrab mana korang dengan adik beradik korang dlm umah.. kalo rumah tu bising mengalahkan konsert korn sila berhati2~!!

CUKUP..?? kalau tak cukup nanti aku update lagi.. setakat nie dahulu research yang sepat prof jalankan.. aih prof plak..?? aku lakukan hahahaa... wasalam...


Friday, September 17, 2010

Bila tiada takbir di hari raya.. dan ia pergi buat selamanya...



Selamat siang..~!! lame gile aku tak wat keje sekolah..now ari nie aku curi2 taip mesej untuk update blog aku nie.. tak der masa tu satu hal la kan.. pc kat umah pun kejap baik kejap cam cibai.. padahal aku baru tukar jerk kot grafik card dia tu.. bodo!! sungguh bangla yang jual kat aku tu!! bukan kowang hahaa...

Adakah korang perasan atau tolong perasankan bahawa raya tahun nie agak kurang dengar takbir di TV mahupun radio..?? nak masuk seminggu dah raya nie aku hanya dengar takbir raya sekali jerk kot tu pun malam raya kat astro oasis~!! sedih betol!! kalo yg dengar dipagi raya kat masjid sila abaikan sebab aku tak dengar sebab ape aku tak dengar..?? sila buat2 baca tragedi dipagi raya yang sengal.. hahaa..

Tapi serius lah memang jarang dengar suara2 best bertakbir raya tahun nie.. tak silap aku la.. tahun lepas gempak gak setiap stesen tv dok tayang takbir raya.. adakah ia bakal pupus lenyap tahun depan.. owh jangan lah bergitu.. 



Dan pagi tadi.. dalam keheningan pepagi buta menyelak surat khabar terkejut gak dengar berita akan perginya seorang pelakon yang aku minati... uncle M. Rajoli.. beliau memang pelakon yang teramat best bagi aku.. tabah2 kalo jadi pak lawak memang kelas beb~!! kalo jadi Ustaz lagi tak leh bla.. memang masyukkk!! kini beliau pergi buat selamanya.. semoga rohnya berada dikalangan orang-orang yang beriman.. al- fatiha...


* cerite rabun lakonan arwah bersama kartina aziz memang tangkap nangis~!! huk huk .

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya.... Sengal~!


Assalamualaikum.. Terlebih dahulu aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri untuk kali ke 24.. sebab ape 24..??  sebab umur aku 24 lagi okeh.. hahaha muda..?? yeah reality nyer cam raya dah masuk 30-40 tahun punya geng kot.. sungguh bosan okeh..??

Untuk menambahkan kesengalan hari raya yang indah ini.. adalah 24 jam berlalu sebuah rumah pun aku tak pergi lagi untuk beraya.. sedih~!! seingat aku time sekolah2 dulu..hari raya pertama dah boleh tawaf habis seberapa banyak rumah yang boleh dipergi.. kalo buleh rumah hantu pun aku pie beraya...

Tak cukup sengal..?? yeah aku tambah lagi.. nie kali dah masuk bape kali raya dah aku miss pergi solat hari raya.. huhuhu.. kenapa..?? bangun lambat..?? tak dowh..aku bangun awal dah semalam.. tapi aku muskil nape masjid kat umah aku tu solat awal gile sedangkan kat tv aku tgk blom start solat.. adakah waktu disetiap masjid berlainan..?? kecewa wey bile sampai2 masjid turun kete ader orang suh balik cakap dah habis solat... malu doee.. !! =))

Akhir kata untuk coretan aku di raya kedua nie..mengharapkan suasana raya yang best akan berterusan.. pose sebulan..raye pun sebulan kannn!!! dah!! aku nak gie mandi.. selamat hari raye sekali lagi...

Tuesday, September 7, 2010

10 iklan raya terbaik untuk hari raya...

Dalam dok kecoh2 pasal iklan pak aji santa TV3..aku godek2 youtube sambil flash back iklan2 raya tahun2 sebelum nie memang terbaik.. macam2 cara diorg buat untuk hasilkan sebuah iklan yang betul2 menyentuh perasaan orang.. kalo yang tak menyentuh perasaan pun korang akan tergelak sampai tercekik lemang pun boleh.. semua nie idea-idea yang harus ada pewarisnya..

Nak buat iklan seminit dua bukan pakai budget seringgit dua bai.. kadang2 ader yang sampai juta2 gak.. macam iklan TV3 untuk tahun nie.. duration seminit jerk kot.. kos dekat RM 200 ribu.. pengunaan teknology yang canggih tu bukan takan makan sejam dua utk dihasilkan.. mau habis sebulan berpose pun blom tentu siap kalo tak kena gayanya..

Jadi setelah digodek2.. nie adalah 10 iklan terbaik pilihan aku.. korang pula macam mana..??

9.  Iklan Raya Wimax 2008




8. TV3 iklan raya 2007



7. Iklan TM Aidilfitri 2007



6. Iklan Hari Raya 2009 TM (Telekom Malaysia) 



5. Iklan PETRONAS Hari Raya Aidilfitri 1999 - No Charge (Tiada Bayaran)



4. Iklan Raya Petronas 2009 



3. Iklan Raya TV3 



2. Iklan PNB


1.  Iklan Raya Petronas 2003



Memang iklan petronas banyak mendominasi fikiran akal manusia tentang nak raya.. kebanyakanya hasil idea pengarah terkenal yasmin ahmad.. kini beliau sudah tiada.. tapi beliau meninggalkan karya yang cukup bererti buat kita semua.. al-fatiha...

Sunday, September 5, 2010

Perasaan bila didalam troli..

Kadang-kadang kita tak pernah terfikir ape perasaan orang duduk bersendirian.. dalam penjara.. dalam bilik atau pun dalam mana2 tempat secara bersendirian.. apa yang korang akan lakukan bila korang bersendirian..?? berfikir..?? menyanyi..?? atau menanges..?? bergelak bersuka ria..?? 

Tapi bila kita bersendirian kalo ada satu dua benda yang ada pada kita macam-macam boleh jadi.. 

Dan inilah yang terjadi..bila didalam troli bersendirian...

Sesudah Alejandro.. Kini giliran TV3 plak...



Semalam aku dengar yang TV3 tarik balik akan iklan raya yang diorg buat untuk tontonan rakyat malaysia.. aku pun tak pernah tgk lagi iklan tu.. cam mana punya teruk sampai kena tarik balik.. dan pagi ini aku dpt link kat youtube tentang iklan tu.. ok..!! memang cun gaya 3D dia.. tapi jalan cerita dia macam sial.. !! memang isu perkauman skang menjadi sgt negatif..bak kate pepatah.. macam ayam yang didalam reban ketakutan dimusim raya..

Adakah dengan mencampur aduk.. perayaan2 lain menjadi kesalahan..?? adakah kita tak boleh berkongsi perayaan ..?? atau kita hanya pentingkan diri sendiri..?? lain padang.. lain rumputnya.. masing2 ada pendirian dan ketetapan pada diri masing2.. bak kate bang bil.. lu pikir lah sendiri...


kalo kowang nak tgk iklan tu - klik sini~!!

Tapi ada orang cakap klip video iklan berkenaan mempunyai maksud yang tersendiri.. bedah siasat telah dilakukan.. ini result yang diperolehi.. sila baca dengan mengeja.. bukan mengunjeng...

 
Scene 1 -

Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.... 

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu 

2.Buku - Bible 

3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan 

4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur 

5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis 

6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM

IKLAN RAYA TV3 - 20107.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran 

Scene 2 

- Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted). 

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity) 

2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan 

3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus 

4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)Pokok Krismas - Simbol Paganism 

Scene 3 

- Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc. 

2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian 

3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian 

Scene 4 

- Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu) 1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu. 

Scene 5 

- Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah. 
1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)

2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.

3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital. 

Scene 6 

- Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca. 

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan 

Scene 7 

- Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya. 

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya. 

Scene 8 

- Seorang budak perempuan memeluk seorang budak perempuan lain dari belakang. Kepala seorang budak lelaki hanya tersengih di tepi pasangan tersebut. 

1.Pasangan Budak Perempuan Berpelukan - Lesbianism/Feminism

2.Kepala Budak Lelaki Tersengih - Lelaki yang tak dipedulikan dan diperbodohkan. 

Scene 9 

- Beca terbang merentasi sebuah pulau. 1.Pulau - Singapore lah. 

Scene 10 

- Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang. 

1.Kawasan Pergunungan (Bukit-bukau) - tempat tinggal Jin

2.Masjid Kecil - Agama Islam yang lemah 

Scene 11 

- Budak-budak Melayu sudah mendarat dan terus berlari sambil menunjuk-nunjuk ke arah Masjid yang terletak jauh disebalik jurang yang dalam sambil ketawa berdekah-dekah. Terdapat dua tangan misteri yang juga sedang menunjuk-nunjuk ke aras masjid. Sebuah bangunan misteri berada di antara masjid dan budak-budak Melayu. 

1.Bangunan Misteri - Sebagai cover up (Yang sebenarnya ditunjuk-tunjuk adalah Masjid) 

2.Perbuatan Menunjuk Menggunakan Jari Telunjuk - Perlakuan Biadab 

* dah habis baca..?? hebatkan bedah siasat yang dilakukan.. minggu lepas dah bedah siasat klip video lagu alejandro lady gaga .. nie iklan raya plak... hehe kesimpulanya..?? masih ada yang sayangkan islam.. 





Thursday, September 2, 2010

Bila Setan Pandai Menyanyi...



                ___________________________________________________________________

Sapa yang tak kenal Lady Gaga anda masih bernasib baik dan bagi mereka yang dah ahli fan club beliau bawak-bawaklah bertaubat.. kerana Lady Gaga secara rasminya boleh digelarkan sebagai syaitan yang paling popular kat bumi skang nie.. jika sebelum nie korang akan takut bile dengar cerita pasal kewujudan syaitan tapi skang setan dah pandai.. setan plak boleh menyanyi.. pening gak kepala kalo nak kaji cam mana cara setan nak rasuk manusia yang sememangnya kepala otak berakal nie kan.. tapi tak setan lah kalo tak dapat musnahkan manusiakan.. macam2 cara diorg buat.. dan skang giliran lady gaga plak muncul dengan lagu yang sedap didengar tapi dalam pada yg sama kite pun leh join sekaki jadi setan.. 
 
 







Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.
 
“I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore,
Alejandro .”




Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi ..

But I just can’t be with you like this anymore , Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak . Alejandro bukan seorang lelaki . Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?
 
 
 
Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .
 




Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .
 
Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut “ Alejandro ” Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .


“She hides true love

En su bolsillo.

She’s got a halo ’round her finger,

Around you.”


Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger (cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .
S elepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?
 
(Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)


Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yangdiminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..


Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan .
 
“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.” - Manly P. Hall

Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan .


Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando .
I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)


Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka .



Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islamsendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..




I’m not your babe I’m not your babe , Fernando . Waktu menyebut perkataan Fernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia ..


Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :


" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "
 
Dan di akhir video ..Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti .

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam .bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae.J adi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain .Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam ?.Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...

 * Jangan sampai aku bikin dodol plak dah la...