Nuffnang Ads

Wednesday, June 29, 2011

Tahniah Harimau Malaya & FIFA Piala Dunia Wanita buka gelanggang

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/27542_110134235709561_2008_n.jpg



Sekalung tahniah buat skuad bimbingan Datuk K. Rajagobal yang berjaya menewaskan skuad piala dunia taiwan sebentar tadi dengan 2 gol berbalas 1.. berbekalkan 2 jaringan yang bakal dibawa ke Taiwan ahad ini sudah cukup untuk memberi nafas lega buat penyokong dan seluruh rakyat Malaysia.

Harapan kita sudah pasti untuk layak ke pusingan ke 2 saingan untuk merebut tempat dikalangan 32 pasukan yang beraksi di Piala Dunia 2014 di Brazil walau pun nampak sukar tapi jika skuad negara berada didalam saingan kumpulan 20 pasukan terbaik asia itu pun sudah cukup membanggakan.

http://www.hmetro.com.my/articles/Siapakaptentidakpenting/pix_middle

Rebatan Safiq Rahim menghasilkan gol pertama Malaysia.

Dalam kerancakan saingan merebut tempat di Piala Dunia Brazil.. German sekali lagi menjadi tumpuan peminat bola sepak seluruh dunia dengan menjadi tuan rumah Piala Dunia Fifa Wanita yang membuka tirai kemarin.

http://4.bp.blogspot.com/-T-wFYiDS4Vk/TgokdIAj70I/AAAAAAAAAho/U_udm2lYiAA/s1600/1270583_full-lnd.jpg

Adakah Sejarah akan terjadi di Brazil..?? Isyallah..

Acara perasmian gilang gemilang yang dirasmikan oleh censelor German sekali lagi akan menjadi medan buat negara-negara yang layak mempertaruhkan kehebatan masing-masing.. selama 3 minggu 20 negara akan berentap untuk merebut kejuaraan bola sepak wanita terunggul ini.

Pada perlawanan pembukaan German menentang Kanada memihak kepada tuan rumah iaitu German menang 2-1 keatas Kanada.. 3 wakil asia yang berentap di German kali ini ialah Korea Utara, Jepun dan Australia.


Jom layan gambar!!



Sorotan Upacara Perasmian




Rekod baru kehadiran di Stadium untuk Perlawanan Bola Sepak Wanita!!


Kick Off Ball...

 

Censelor German dan President FiFa..
Menarik kan..

 

 

Pemain German Fatmire Bajramaj

 
  
 Kemenangan untuk mereka...


Stadium Olimpik Berlin. Tempat upacara perasmian berlangsung.


Monday, June 27, 2011

Sebab kenapa kita perlu boikot Astro..!!



Persatuan Pengguna Islam Malaysia hari ini memulakan perang boikot fasa pertama ke atas Stesen TV berbayar negara iaitu Astro.. sedia maklum yang sekarang nie hampir semua rumah memiliki Astro dan tanpa disedari kita sendiri dibebani dengan utang atas angin tanpa sebab bila melanggan Astro..!!

So ape sebab kita perlu boikot Astro..??


http://202.179.118.20/Img/aboutastro/cs_aboutastro.jpg


Siaran Tergendala - Memang penyakit sejak azali jika hujan belum turun lagi servis atau siaran akan tergendala terlebih dahulu sebelum hujan. dan lebih terasa diperbangangkan bila musim hujan menjelma.


Siaran Ulangan - Memang tidak dinafikan ada berbelas rangkaian yang boleh kita tonton dan kita akan lebih rasa bangang bila tengok cerita yang diulang-ulang.. bukan sekali dua.. tapi berkali-kali..!!


Siaran Iklan - Jika pada mula-mula kemunculan Astro di Malaysia mereka cukup bangga dan teruja habis mempromosikan Stesen TV diorang tidak ader Iklan.. tapi sekarang Iklan yang ada lebih kerap berbanding TV3.. dan kita dibangangkan lagi bila waktu Iklan itu plak hampir kesemuanya selaras dengan semua rangkaian yang ada.. ko alih Astro Ria iklan.. Astro Prima pun iklan.. Lahanat!!


Mereka Untung Kite Rentung - Cas bayaran yang dikenakan kadang-kadang tidak masuk akal dan boleh mendatangkan marah.. apa perlu cas RM 10 setiap kali penyambungan atau pemotongan dilakukan..?? adakah untuk menekan klik pada papan kekunci bernilai RM 10..?


Rancangan Yang Merosakan Akhlak - Kalau nak dibanggakan dengan program Imam Muda yang mendapat perhatian seluruh dunia.. tapi adakah Program Reality seperti Akademi fantasi elok untuk tontonan hari ini..?? memang ia berbentuk hiburan tapi tidak kita terasa bangang kah bila menonton sambil bayar bil dikala mengundi peserta dengan mengeluarkan duit lagi..??


Talian Astro - Yang ini aku selalu tension.. korang yang tension jugak boleh la rasa marah.. setiap kali Call Khimat pelanggan sekurang-kurangnya RM 5 kredit telipon korang akan terbang free2 jerk.. itu pun nasib kalau call dapat selesaikan masalah.. silap2 dok tekan2.. last2 talian terputus.. cas yang dikenakan pun melampau kalahnya.


Kalau nak disenaraikan keburukanya memang banyak.. silap2 mau habis ink keyboard nie.. ape pun langkah yang dilakukan oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia nie memang layak kita sertai.. jangan kita diperbodohkan dengan benda yang tidak patut kita terima.. ibarat menabung hari-hari.. tidak sedar punggung tabung sudah dibolosi..




RIP Michael Jackson

http://1.bp.blogspot.com/_9_PAox7d3aw/S-er4yXoZCI/AAAAAAAAALE/C83mP3f0qTk/S220/-LOVELY-MICHAEL-JACKSON-michael-jackson-10585528-1280-003.jpg


25 Jun 2011 genap 2 tahun pemergian Raja Pop Dunia Micheal Jackson.. Penyanyi hebat yang kini hanya tinggal nama.. kerana sebut saja nama Michael Jackson sudah pasti orang kenal.. malah banyak penyanyi-penyanyi hebat didunia ini menjadikan beliau sebagai idola yang tidak ada gantinya.. 

25 Jun 2009 dunia dikejutkan dengan kematian beliau dikala beliau sedang sibuk dan menghitung hari untuk mengadakan konsert yang boleh dianggap terbesar didunia, konsert yang dijadualkan diadakan di London itu kini menjadi satu cerita penghujung diakhir hayat MJ..

Bagi peminat sudah pasti tarian dan alunan lagu pop beliau yang akan menjadi pengubat rindu saat ini.. malah barangan yang ditinggalkan penyanyi ini sudah pasti menjadi rebutan peminatnya diseluruh dunia.! dan adakah anak beliau akan mengikut jejak langkah ayah mereka..??




Sarung Tangan yang dihiasi oleh berlian ini adalah sarung tangan yang pertama kali digunakan beliau disaat kemunculanya sebagai penyanyi.. kini menjadi tontonan umum di Muzium Fesyen Santiago


Stokin yang hebat ini... mcm stokin sekolah aku jerk...



Baju milik beliau kini di Santiago Muzium...




Baju yang pernah digunakan semasa mengadakan persembahan...




Kaset nie kalo korang dapat.. sah2 jadi jutawan...



Lirik lagu "Beat It" tulisan tangan beliau..


Paris Michael Katherine Jackson


Paris Michael anak gadis beliau yang sangat cute!!


Paris' new pic on Twitter - paris-jackson photo

Paris at Twitter.. huahuahua...

Friday, June 24, 2011

Dengan ini saya istiharkan bahawa pakej mustika astro saya tamat berkuatkuasa malam ini... jimat!! anak contoh.. anak contoh..

http://1.bp.blogspot.com/-TDnnQOWfIvs/Tfv9FZ9YwaI/AAAAAAAACcU/3IHj5osnNoo/s400/kosmo+astro.jpg


Tahniah buat Kumpulan Sepah yang menjadi Maharajalawak yang pertama Astro.. dengan program yang tidak disangka-sangka ini telah membuatkan Astro bertambah kaya dan untung berlipat kali ganda.. dengan ini juga Pakej Astro dirumah aku berakhir dengan bayaran denda RM 10 yang dikenakan oleh pihak Astro.. 

Nie Free.. Haaa Layan.. sampai pitam...

Sesungguhnya kehidupan hari ini semuanya perlukan duit.. nak menangis dan ketawa juga perlu keluarkan duit.. nampak zalim gile plak.. ini kah kehidupan yang kita perlukan..?? cukup bangsat Astro nie..!!

Aku mengharapkan kerajaan boleh berbuat sesuatu dalam hal ini supaya rakyat negara ini tidak memberontak disebabkan nak tengok TV..! stesen kerajaan yang ada pun hanya indah khabar dari rupa.. jadi elok benarlah lakukan perubahan sebelum rakyat sendiri mengubah kerajaan yang sedia ada..

http://1.bp.blogspot.com/_UawcrnvMdPY/S_1NcW5kb7I/AAAAAAAACgY/8-yJMwaLR2c/s320/raisyatim.jpg


Jadi sebenarnya keseronokan menonton Maharajalawak itu hanya seketika tapi penderitaan yang kita alami cukup lama.. susah nak pikir benda yang dah lepas.. hanya dapat diluahkan sahaja.. nak sembang pasal pemenang dan persembahan Maharajalawak pun dah tak der mood.. jadi lepas nie kita layan Imam Muda plak.. sebab masih kekal dengan Basic Pakej Astro yang perlu dibayar mengikut waktu yang betul sebelum dipotong dan cas sambungan akan dikenakan. Assalamulaikum.


Thursday, June 23, 2011

Sejarah 39 tahun harimau malaya hanya tinggal selangkah untuk berulang...

http://1.bp.blogspot.com/-k5LpOcrlUCc/TZPuXZISg7I/AAAAAAAAF6I/SVu7t330-6w/s320/undian-malaysia-bolasepak-antarabangsa.png

Terlebih dahulu aku ingin mengucapkan tahniah kepada skuad olimpik Harimau Malaya yang telah menumpaskan Lebanon 2-1 di Stadium Bukit Jalil semalam.. dengan kemenangan itu ruang untuk melihat skuad bola sepak negara beraksi di gelanggang olimpik untuk tempoh 39 tahun akan berakhir dengan hanya tinggal selangkah lagi.

Menjadi satu-satunya wakil dari benua asia tenggara ke pusingan kelayakan berkumpulan sebelum layak ke pusingan akhir dan beraksi untuk merebut pingat emas olimpik.. bakal menjadi kenyataan jika skuad Harimau Malaya yang diketuai oleh Khairul Fahmi meneruskan kecemerlangan didalam persaingan kumpulan asia hujung tahun nie.


http://1.bp.blogspot.com/_ocSn6I3chhQ/TRiM0hOw6kI/AAAAAAAAANQ/NGtX5HQR3BA/s1600/017017223.jpg



Harapan penyokong Malaysia sangat tinggi dan bukanya omongan kosong.. dan jika Skuad Harimau Malaya berjaya ke Olimpik ini merupakan sesuatu yang amat dibanggakan oleh seluruh rakyat Malaysia dan sekaligus petanda kebangkitan Bola sepak Malaysia di pentas dunia.



http://www.malayatigers.com/cms/content/Ong-Kim-Swee2.jpg 

Harapan Rakyat Malaysia terletak pada Ong Kim Swee.. 


Kalau diikutkan pada saingan yang bakal Harimau Malaya lalui pada peringkat kumpulan asia nanti bukan mudah.. walaupun ianya hanya selangkah tapi laluan mereka amat merbahaya.. dengan kelibat Jepun, Korea, dan Negara Teluk lain sudah pasti membuatkan Harimau Malaya perlu bermain bermati-matian untuk berjaya ke London 2012. 


http://www.arena.my/Portals/0/Football/Asian%20Football/Rajagobal_L.jpg

Maruah Bola Sepak Malaysia terletak pada beliau..


39 Tahun dahulu Harimau Malaya berjaya ke Olimpik Munich 1972 setelah menumbangkan Jepun, Korea adakah sejarah ini bakal berulang..?? semuanya terletak pada pemain-pemain yang akan mengalas beban 24 juta harapan dan penyokong bola sepak Malaysia.

Oh lupe.. Tahniah jugak buat skuad Piala Dunia Malaysia yang berjaya menumbangkan Myanmar di Kota Bharu minggu lepas.. Datuk K.Rajagopal memang terbaik dari padang!!! doa rakyat Malaysia bukan tinggi menggunung untuk membawa pulang Piala Dunia.. cukuplah hanya berada dikalangan 32 Pasukan yang layak ke Piala Dunia sudah cukup membuat seluruh Rakyat Malaysia gembira..

Layan Lagu nie baru la rasa bangga sikit bila dah menang.. hehehe.. jom nyanyi..







Liverpool FC Asia Tour 2011 : Reject Shop mulakan perang merah!!


Butik pakaian popular dan terbaek dari ladang Reject Shop hari ini melancarkan Jualan Mega Liverpool FC Asia Tour 2011 disemua rangkaian cawangan Butik Reject Shop seluruh negara..!! bagi peminat Liverpool macam aku sudah pasti ini adalah peluang yang ditunggu-tunggu untuk mendapatkan koleksi khas Liverpool ini.




3 Minggu sebelum kedatangan bintang-bintang Liverpool ke tanah air jadi ini adalah kesempatan bagi Red Fans untuk shopping dan mengayakan koleksi istimewa ini untuk ke Stadium Bukit Jalil 16 Julai nanti. Reject Shop menjadi satu-satunya butik yang diberi kepercayaan untuk mengedar koleksi istimewa ini di Malaysia.. haiyo.. ayoh serbu!!

Sedikit Gambar dikala perasmian Jualan Istimewa Liverpool FC Asia Tour 2011.. Layan...
Terbaik dari ladang dan lautan dalam nie.. grrr...
Jersi yang ditandatangani oleh kesemua pemain Liverpool dan harga yang korang leh bida start RM 200 ribu.. mau..?? hahaha
Yeah Liverpool Forever!!!
L1250494_edited.JPG
Harga mampu beli..
L1250494_edited.JPG
Cantekkk!!!
L1250518.JPG
Macam-macam ada taw...
L1250494_edited.JPG
Teringin..?? apa lagi.. jom serbu Reject Shop berdekatan sekarang!!!
Kalau rasa tak puas hati.. cer tengok koleksi gile gaban yang telah disediakan...

Nie untuk lelaki...



Nie Untuk Perempuan...




Jadi apa tunggu lagi.. moh serbu Reject Shop sekarang sementara baju masih ada.. dan sebelum ada menangis kesepian.. miahahaha...

Tuesday, June 21, 2011

Gambar sekitar birthday party YTM Tengku Puteri Zahariah Sultan Salahuddin Abdul Aziz yang pergh!!



YTM Tengku Puteri Zahariah Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-haj salah seorang dari Puteri raja yang paling popular di Malaysia menyambut harijadinya yang ke 60.. Selamat Hari Jadi Tengku..  


Jom Layan besday party yang pergh!! ini hasil tembakan jurugambar ternama.. Kee Hua Chee!!


L1250329.JPG

L1250329.JPG

Ku Yah bersama anakanda-anakanda dan juga menantu.

L1250329.JPG

Anak Ku Yah bersama cucunya..

L1250329.JPG


L1250329.JPG


L1250329.JPG


L1250329.JPG

DYMM Sultan Selangor bersama anakanda baginda Raja Muda Selangor Tengku Amir dan Tengku Zatasha..

L1250329.JPG


Tengku Amir & Tengku Zatasha bersama Kee Hua Chee!!


L1250329.JPG

Sultan of Selangor, Datuk Seri Ozier and YAM Tengku Meriam Sultan Ahmad Shah of Pahang.

L1250329.JPG

Raja Perempuan Perlis Tuanku Fauziah

L1250329.JPG

Datin Seri Rosmah Mansor

L1250329.JPG


Raja Muda Perak bersama dengan Tengku Azlan
 Sultan Abu bakar

L1250329.JPG

Tengku Tan Sri Meriam of Pahang is the eldest daughter of Sultan Pahang just as Tunku Dara Tunku Tan Sri Naquiah

L1250329.JPG

Ketibaan Tuanku Sultan Selangor bersama Raja Perlis

L1250329.JPG

Tengku Amir bersama Ibunya YAM Raja Zarina Raja Zainal ex wife Sultan Selangor

L1250329.JPG


Meriah nok!!! Majlis berlangsung disebuah Hotel terkemuka di Kuala Lumpur.. Thanks pada Kee Hua Chee!!