Nuffnang Ads

Thursday, March 31, 2011

Tertarik pada Orang Tua sebab sex bukan sebab duit..?? busitt!!

http://brownsugardaddies.com/images/sugar_daddy/sugar_daddy_385x261.jpg

Penutup kedai malam jumaat keliwoon malam ini.. tajuk sudah lama kita tahu tapi saja jerk nak kasi panas balik..tak kira lelaki atau perempuan sama jer!!

http://4.bp.blogspot.com/_C1EPAkx1iC8/SUKhsBMTGQI/AAAAAAAAI7c/_3UXf1PdyPY/s400/Ayah-pin-bersama_dengan_4-isterinya.jpg 


Adakah sebab untuk mendapatkan layanan sex kelas perniagaan sanggup pilih orang tua..?? OMG kau memang setupid habis la.. jangan pikir orang muda dan sebaya umur dengan kau kolot tahap jendul.. berapa peratus dan sanggup potong jari kalau aku katakan sebab wang punca minat kat orang yang lebih berusia atau erti kata lain si tua..??

Hari-hari boleh lihat.. keadaan sekeliling di tua tak kira lelaki atau perempuan menjinjing anak ikan pempuan dan lelaki ke hulur dan kehilir.. dalam pemikiran kita sudah tentu.. kalau tak si tua kaya mana kan dapat ikan flower horn!! peribahasa moden yang jangan sesekali tiru okeh!!

http://www.ohbulan.com/wp-content/uploads/2010/12/AnakIkan_labeled.png

Tu belum tengok pulak awek muda beringus meleleh bawak kete sport.. dah-dah tentu dalam pemikiran kita.."tu mesti bapak boya kasi tu.. kalau tak..tak merasala nek kete"dalam nada yang marah tapi sebenarnya jeles yang tidak menentu muncul tanpa di sedari..hahaha.. bergitu juga sebaliknya..

http://1.bp.blogspot.com/_cWyMIJyi6Fc/TMFLS5DMsFI/AAAAAAAACgc/lc59lN6iwGI/s1600/Girl+And+Car+(139).jpg

Adakah dengan memilih pasangan yang lebih berusia akan membahagiankan korang..?? nampak bahagia tapi belum tentu bahagia kan.. munkin nampak romantik belum tentu nampak tajamnya keperitan yang dialami.. sebenarnya kita punya akal dan fikiran yang waras untuk menentukan keputusan jalan hidup kita.. dan jangan sesekali merosakan kehidupan sekali seumur hidup kita dengan membuat keputusan yang silap.. 

Jangan sebab duit kita lupa kita punya maruah.. jangan sebab duit kita lupa asal usul kita.. jangan sebab duit kita sombong dan angkuh bak syaitan..


Apa bezanya poco-poco, kuda kepang dan zapin..??

http://2.bp.blogspot.com/-Prk2Wt7AZ_8/TZJJKlpfzSI/AAAAAAAAFXA/mRNVFxwbG9U/s400/tarian_poco-poco.jpg

Heboh pasal pengharaman tarian poco-poco di Malaysia.. kenapa tiba-tiba isu ini menjadi hangat bak ribut yang datang tanpa diundang..?? apa salah poco-poco..?? kenapa harus poco-poco menjadi mangsa bukanya zapin ataupun dondang sayang..?? 

http://2.bp.blogspot.com/-QCj0ST2ilYc/TZHj90xVZYI/AAAAAAAAIxM/rBeNQft1auk/s1600/poco-poco+haram.JPG
Surat Fatwa yang diluluskan

Setiap negeri atau negara punya adat dan tradisi masing-masing.. itu adalah pembawa tradisi supaya ia tidak hilang ditelan zaman.. jadi melalui tarian merupakan sesuatu yang boleh dibela sampai bila-bila.. kalau Johor popular dengan zapin dan Melaka popular dengan dondang sayangnya.. 

Jadi apa salah poco-poco sampai kena diharamkan..??

http://3.bp.blogspot.com/_EELWlS_z3Ys/Sp1C8gzpNPI/AAAAAAAADZA/-F6i5dVXptE/s400/poco21.jpg

Mengikut sejarah asal usul tarian poco-poco sendiri memang berasal dari indonesia.. dah menjadi satu trademark bagi Indonesia bila orang tanya poco-poco berasal dari mana.. tarian poco-poco berasal dari Daerah Madura, Indonesia.. sedia maklum yang hampir semua suku kaum yang berasas dari Madura adalah Kristian. tarian poco-poco sering dimainkan oleh orang-orang madura apabila menyambut keraian dan pesta di kampung mereka.. sama juga macam zapin dan dondang sayang..

http://2.bp.blogspot.com/_TDiShjWEOYA/TExYtTuyB7I/AAAAAAAAADM/J4c2-fugrpI/s1600/dondang-sayang2005.jpg
Dondang sayang

Jadi yang menjadikan persoalan haram disini.. adakah sebab tarian ini sering dimainkan dan mula diperkenalkan oleh golongan madura yang beragama islam ini dianggap haram..?? atau ada sebab lain yang menguatkan lagi bahawa menari poco-poco boleh menghayalkan seperti kuda kepang..?? 

http://www.musicmall-asia.com/malaysia/images/kuda.jpg

Memang diikutkan.. kalau nak ikutkan sunnah dan ajaran yang sewajarnya memang kita punya banyak pantang larang tapi kini nak ditapis pun rasanya ada lagi yang bocor.. aku rasa baik haramkan mat rempit dari membawa cikaro-cikaro mereka tak tentu pasal.. itu lebih banyak pahalanya..:)


Cakap senang.. buat tengok!!

http://1.bp.blogspot.com/_MsjpqB1l3Tk/TE1NdBGxovI/AAAAAAAAAE0/DRWfc7Q0rTc/s200/003r053P7Va.jpg

Cakap senang.. buat tengok!! ini yang sering kita alami.. dengar cerita dari orang atau yang keluar dari mulut seseorang memang sedap tak terkata.. cuba lakukan.. belum tentu berkata apa-apa.. itu yang hendak dikatakan..

http://www.aydinlaroto.com/images/mekanik.jpg

Kadang-kadang kita boleh lihat dengan mata benda alah yang kita nak buat tu senang gila.. pendek kata.. petik jari pun boleh.. itu pendek yang kata.. panjang tak kata apa-apa lagi.. contohnya : tengok orang repair kereta.. nampak senang jerk kot.. putar skru 2,3 bijik enjin dah leh tanggal.. setengah jam dan beberapa jam pastu pasang balik.. senang gila!! pastu bayar.. time bayar memang kita terpikir.. asal mahal..?? keje senang pun cas mahal-mahal kew..?? itu lah cakap senang.. buat tengok!!

http://asmaliana.com/blog/wp-content/uploads/2008/09/bigapledonut.jpg

Contoh lagi : beli donut Big Apple.. sebijik RM 2.20!! ape!! tepung ngan yis hias cantek2 ngan jem pun RM 2 sebijik kew..?? cakap memang senang.. nak buat donut yang lembut sampai rasa sampai sendawa berbau donut ingat senang..?? cuba la buat kalau terer.. belum tentu boleh.. walaupun ko dok usha mamat Big Apple tu menguli tepung macam menguli tepung cakoi jerk..

Fendek kata.. kita tak boleh ambil mudah apa saja orang buat.. walaupun nampak senang.. tapi jangan difikir benda yang senang itu mudah untuk dilakukan.. jadi jangan la marah mak korang bila mak korang masak tak sedap.. sebab belum tentu korang dapat masak sebijik macam mak korang masak.. melainkan korang memang tukang masak berkelulusan master dari mana-mana universiti masakan!.

http://1.bp.blogspot.com/_35mvVgyCmrU/TUj4sUPTqxI/AAAAAAAAAss/Y5wMWdgVdlE/s400/masak.jpg

Tapi bolehkah kita atasi masalah cakap senang.. memang senang nie..?? boleh kot.. apa guna tenaga kalau tak usaha.. apa guna akal kalau tak nak belajar.. semuanya ada untuk kita.. cuma malas ngan rajin jerk yang menentukanya.. 


Tuesday, March 29, 2011

Biarkan aku jatuh cinta...

http://farm4.static.flickr.com/3058/2368799393_9ce7857805.jpg

Rencana jiwang dari hati boleh membawa mati ini khas untuk mereka yang sedang dalam dilema cinta yang bertepuk sebelah tangan.. nukilan dari hati seorang lelaki yang cintanya hanya pada dirinya sendiri tanpa diketahui akan perasaan orang yang dicintainya.

Perasaan seseorang lelaki bila melihat wanita yang beliau minat tidak dapat dielakkan.. tak berkelip bijik mata dibuatnya.. kadang-kadang bayangan wajah si gadis boleh dibawa dalam ingatan sampai bertahun-tahun lamanya.. tapi adakah wanita juga boleh mengingati wajah orang yang pernah menyayangi beliau suatu ketika dahulu..??

Adakah salah jika seseorang itu memendam perasaan yang syok sendiri itu..?? mereka tidak kacau orang dan tidak sakitkan hati orang.. biarkan lah dia bercinta dalam bayanganya sahaja.. jangan diganggu orang yang sedang bahagia untuk kepuasan diri sendiri..

Melihat kebahagiaan orang yang dicintai lebih penting dari menyimpan perasaan cemburu yang tidak tentu pasal.. pengorbanan itu selalunya bukan tiada hikmahnya.. tapi ujian yang dilalui itu sebenarnya menguji tahap kesetiaan dan kesabaran seseorang..

Adakah sampai mati cinta itu akan bersemi dalam ingatan..?? kenangan bersama dan cerita pahit manis yang lalu menjadi pengubat rindu.. ingatan disanubari untuk cinta dan rindu untuk dirinya sendiri... 

* Artikel jiwang ini ditulis dikala mendengar lagu dibawah.. silalah dengar.. best kot!




Monday, March 28, 2011

Happy Birthday Lady Gaga~!!

Beautiful Gaga

Hari ini genap 25 tahun penyanyi pelik bersuara aneh ini hidup dibumi.. aura kemunculan beliau sangat mengujakan seluruh dunia dengan fesyen pelik tak ingat!!.. semoga dihari lahir ke 25 ini Lady Gaga dapat mengubah sesuatu yang belum pasti diubah oleh orang lain didunia.. 

Jom lah tengok koleksi pelik Lady Gaga sempena sambutan besday beliau nie ha...


Ga to tha Ga 

Pemilik nama sebenar Stefani Germanotta  

Lady Gaga in Purple

Lahir pada 28 Mac 1986
Nun of Your Business 

Beranak di New York

Gaga Gettin' Fierce 

9 Juta Follower di Twitter...


Gaga in Vogue Photo

100 Most Powerful and Influential celebrities in the world

Gaga's Always a Star 

World's 100 Most Powerful Women

Gaga Pulls it Off


Ga to the Ga 

*Kalau lah semua polis cam nie.. haih!!

A Popular Gal 

* Belum tua tapi aku sudah boleh rasa tua.. kau ader..??


Lady Gaga at the Grammys

* esok mati mau keranda ini macam taw..!!


Sunday, March 27, 2011

Gegar Blogger Baru

Nie nak kasi gegar sket pasal Follower aku ciput jerk tu yang join tu.. kalau ikutkan tarikh lahir di surat beranak blog masyallah dah boleh masuk sekolah menengah dibuatnya.. tanpa pikir panjang aku join lagi segmen Ben Ashaari <-- dulu aku cukup susah nak ingat ape tah lagi nak eja name Ben Ashaari.. haa skang..?? dah leh taip suka hati tanpa tinggal satu "a" di sebelah "h" miahaha...


[image[4].png]

Tak rasa cukup cute kah gambar depa dua orang nie.. sorang dah macam kucing garong.. yang sowang lagi dah macam kucing jumpe aron aziz dah...

[DSC_0925[4].jpg]



Tu gambar Bro Ben dengan Yuyu Zulaikha.. sumpah cute dak yuyu tu.. hahaa dah la comel.. ketot.. rasa nak lambung2 jerk.. tak silap aku nie gambar time gathering di Time Square.. aku join gak.. tapi time tu aku malu dan segan tahap Hegamaru lagi.. tapi Ben memang sempoi.. badan tough habis.. dah kalah transformers kalo tengok dia jalan.. tu gambar yang aku pilih dari blog ben..  

Mengapa aku menjadi blogger..??

Tak perlu kata apa-apa.. taip saja apa yang terlintas di fikiran.. tambah kawan... tambah pengalaman.. tambah pengetahuan.. tambah apa lagi yang patut.. bukan berblog mencari duit iklan nuffang yang tah bile nak kaya.. cuma ingin lihat orang lain gembira.. itu lah tanda hidup mesra.. mati tak nak!!

Blog Pilihan yang akan ku usha setiap hari..??

Semua blog list yang ada kat tepi kiri dan kanan blog aku... kalau blog korang belum lagi berada di sidebar tepi kiri dan kanan.. apa kata tinggalkan sebelum aku masuk kedalam senarai.. hehehe..

Itu saja gomelan aku hari ini.. maklumlah outstation seminggu.. hari nie aku nak balas dendam.. hahaha...

Monday, March 21, 2011

Ku cari Damai Abadi.. bukan Muammar Gaddafi..

http://www.golf-talk.co.uk/news/wp-content/uploads/2011/03/libya.jpg

Salam selamat petang.. pembuka bicara hari ini.. bagai mana sex dalam kereta artikel malam tadi punya seksa.. tiba masa giliran Libya mengambil alih perhatian aku menulis pada petang ini.. oh tulis pakai taip.. pandai!!

Libya yang kemarin dibedil oleh Peluru Berpandu Tomahawk oleh tentera kezaliman yang berpaksikan jawatan sebagai ketua polis dunia nampaknya dahagakan darah kembali.. setelah lama perang Iraq menjatuhkan President Saddam Hussien berlalu.. kini mereka punya satu lagi alasan yang kukuh tapi tak masuk akal iaitu menyerah Libya dengan cara peperangan.. dalam isi kata lain mereka minat sangat lah kat Libya punya minyak dan kedudukan negara yang sangat baik untuk dijadikan pangkalan tentera mereka.


Dunia hanya melihat perbuatan Amerika dan rakan-rakan menyerang Libya.. tiada satu pun pemimpin dunia yang lantang bersuara menentang Amerika.. malah lebih ramai pula yang memuji.. itulah manusia.. yang jahat jadi kawan.. jangan baik jadi lawan.. kita lebih rela lihat Amerika musnahkan negara islam.. malah rakyatnya sendiri tidak bersyukur dengan apa yang ada..

http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110311_Libya.jpg

Apa guna Liga Arab yang kuat dek kerana minyak jika tidak mampu berbuat apa-apa..?? apa guna kaya raya jika kelengkapan tentera pun tak ada..?? sampai bila perlu tunduk dengan mereka.. jangan esok lusa kita sama masuk negara..

Yang Syahid itu menegakan islam.. bukan islam yang merosakan islam.. jika kita menyokong orang kristian seperti juga kita membelakangi agama kita.. Allah suka..?? Allah suka kita punya ramai kawan.. tapi akan benci akan kita berlawan.. jangan jadi seperti haiwan.. kawan sendiri jadi tawanan.

http://images.usatoday.com/news/_photos/2006/05/17/libya-large.jpg

Muammar Gadaffi bukan calang-calang orang.. pengikut setia Amerika pada suatu ketika.. kini menjadi musuh No.1 ! beliau bangga akan negaranya.. tidak pula bagi rakyatnya.. suka melihat negara dijajah oleh orang asing.. merampas hak hasil bumi sendiri..

Buat Malaysia yang dikasihi.. renunglah.. ambilah barang sekecil mana pengalaman yang mampu ditimba sebelum musuh menghampiri kita.. hidup ini memang untuk mati.. tapi matiku bukan cara begini.. biarlah mati Damai Abadi..

http://3.bp.blogspot.com/_vcD4nBzDpWE/TPO1PLp14aI/AAAAAAAAAFM/pSwegChiinY/s1600/funky_site_member_inventions10448_pic.jpg


Sunday, March 20, 2011

Sex dalam kereta.. apa kata servey..??

http://www.cybernewsfeed.com/wp-content/uploads/2010/10/car_sex.jpg

Selain hotel budget.. rumah tumpangan dan taman-taman permainan disekitar.. dalam kereta adalah pilihan untuk manusia melepaskan nafsu kala ini.. nampaknya kereta bukan saja sebagai kenderaan yang akan membawa kita kemana-mana tapi boleh dijadikan tempat bermadu asmara sekarang nie. eleh jangan wat-wat terkejut boleh..??

Satu kajian telah dijalankan oleh sebuah laman web jualan kereta online di Britian. daripada 1000 orang yang terpilih 54% daripada mereka mengakui lebih senang melakukan hubungan sex dalam kereta.!! OMG.. dalam pada itu 22% mengatakan sex dalam kereta sangat fantastik!! 32% plak menyatakan ianya tiada tandingan..!! OMG..

Kita pecahkan lagi peratusan yang dibuat.. satu daripada tiga lelaki berpendapat ianya Fantastik!! 28% perempuan 18%.. masih ada yang baik bila 31% menyatakan buat sex dalam kereta adalah satu kesalahan utk perempuan dan 11% lelaki berkata bergitu. 

Kita pecahkan lagi hasil kajian ini... agak-agak yang berumur berapa yang selalu wat sex dalam kereta erk..?? ok.. 13% adalah dari mereka yang berusia 18-24 tahun pernah try..!! manakala 39% datangnya dari manusia yang berumur 55 tahun dan kebawah mengatakan ianya sesuatu yang menakjubkan!!

Tak cukup dengan itu.. agak-agak korang jenis kereta yang macam mana yang sesuai untuk melakukan hubungan sex..?? dan 10 kereta yang telah terpilih adalah seperti dibawah!!

http://www.auto-power-girl.com/photo-gallery/mercedes-benz-e-class-wagon-estate/mercedes-benz-e-class-wagon-estate-2010-45.jpg

1. Mercedes-Benz E-Class  dengan ruang bagasi yang luas  menjadi tempat yang sempurna bagi pasangan yang sedang mabuk asmara.

2. VW Beetle agak sempit, tetapi sesuatu yang susah pasti akan terasa sangat memuaskan ketika dapat digapai.

http://www.inautonews.com/gallery/d/21577-1/Ferrari+458+Italia-01.jpg

3. Ferrari 458 Italia; pilihlah Ferrari dengam gearbox semi-auto agar tidak ada yang cedera akibat tuas perseneling.

4. Mini Cooper; mengembalikan kenangan silam bercinta pada era 60an/

5. Volvo V70; paling enak untuk gaya doggy!!

http://newmodelcars.net/wp-content/uploads/2011/01/Volvo-V70-1.jpg

6. VW Golf GTi; suatu kereta yang memuaskan dalam hal efisiensi, sekaligus menjadi kereta yang memberi kepuasan dalam urusan sex

7. Alfa Romeo Spider; kereta romantis untuk para wanita sangat dewasa dan mereka yang baru tamat pengajian.

8. Rolls Royce Ghost; bayangkan Anda bercinta di atas kemewahan

9. Aston Martin Vanquish; Anda akan ketagihan, kata Roger Moore

http://static.cargurus.com/images/site/2008/09/13/15/33/2004_land_rover_discovery_hse-pic-54002.jpeg

10. Land Rover Discovery; tak peduli dalam kondisi cuaca buruk, Disco akan membawa kisah romantik Anda ke daerah terpencil.


Hahaha.. apa macam..?? eh mana Proton Exora dan Produa Alza..??


http://www.jokedujour.com/college/car-sex.jpg 

Jangan sampai kantoi aaa....

Apa yang membuatkan Hikayat Merong Mahawangsa tak best..??

http://www.thebestfilms.net/wp-content/uploads/2011/03/poster-hikayat-merong-mahawangsa.jpg

Akhirnya malam minggu semalam aku berjaya juga tengok Filem RM 8 Juta keluaran KRU Studio dengan kerjasama Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi. sekalung tahniah buat KRU kerana menjadikan ia sebuah filem yang memang setaraf antarabangsa.

Secara keseluruhanya cerita tu best!! tapi setiap yang best ada jugak yang buruk.. hahaha aku nie asyik kondem jerk.. kalau nak perfect buat sendiri la !! tapi aku cuma nak share jerk.. kongsi benda yang tak best bagi aku.. kalau korang rasa semua best aku tak marah pon.. KRU lagi tak marah haha...

Memang tidak dinafikan teknik CGI atau nama melayunya teknik janaan komputer nampak ada mahalnya.. permulaan intro filem tu dah ader gaya citer Harry Potter dah aku tengok.. ditambah pula aksi kapal berlayar di lautan tu dah nampak cam Pirates of the Caribbean. tapi asal time pergaduhan tu ia seakan-akan masa berjalan sgt laju.. nampak cam kartun.!! 

Pemilihan pelakon nampak sesuatu yang lain dari penerbit filem tempatan lain.. gabungan yang sangat kena pada jalan cerita.. yerla kan takan nak kasi watak putera rom kat rosyam noor plak kot!.. tapi watak merong mahawangsa tu asal tak ambik pelakon yang aslinya melayu..?? aku rasa bertambah bangga la kot kalau yang bawa watak merong tu pelakon melayu asli dari malaysia sendiri.. 

Jalan cerita Hikayat Merong Mahawangsa memang best.. sampai ada yang bergaduh-gaduh  nak cari kepastian akan asal usul sejarah Sultan Melaka tu.. yerla.. time sekolah dulu mana ader belajar sejarah pasal Merong Mahawangsa nie.. tapi kisah yang agak meleret dek suara si sultan muzaffar menceritakan kembali asal usul keturunanya tu nampak menggangu jalan cerita sebenar filem nie.. mula-mula cerita aku leh agak nie cerita macam flash back story.

Apa pun sekalung tahniah buat KRU terutama Yusri yang berjaya membuat penonton semua kusyuk habis tengok cerita nie.. sampai ada yang berlari pergi kencing laju-laju sebab tak nak ketinggalan cerita akan  kisah  sejarah yang munkin kita tidak tahu nie.

* aku kasi 4 Bintang!!

Saturday, March 19, 2011

Ben Ashaari terjah Beautifulnara vs Siti Nurhaliza terjah Cikgu Shida

http://mylovegifts.files.wordpress.com/2011/02/headersantai5ben-asha.jpg?w=500&h=248

Ini artikel perang saraf 2 dalam 1 instant dah kalah shampoo pulak dah.. aku nak kisahkan pasal 2 orang yang misteri yang berjaya dibongkar oleh 2 orang yang top!! apa kata aku mulakan cerita pasal Ben Ashaari yang menjadi pengacara untuk segmen sembang-sembang Ben Ashaari kat full-house bersama Beautifulnara.. oh damm!! gile best.. sape tak kenal blog Beautifulnara yang memang da boom dengan gosip mak limah tak akan balik-balik kerumah bila baca.. 

http://1.bp.blogspot.com/_VEMB5eZk1lQ/TP5qs1ilJRI/AAAAAAAACqk/mIm613Sy6Es/s400/abangnarahensem2.png
* Muke bujang yang bakal begelar suami. hehehe...

Beautifulnara.com blog yang memang akan menjadi rujukan aku bile mencari isu artis-artis di malaysia nie selain Oh Bulan dan Murai.. pada permulaan memang aku mati-mati ingat yang pemilik blog gosip cam tu mesti pempuan..iyala.. kan pempuan juara dalam gosip gosip nie.. sekali lelaki daa.. hambek kau!! malu 3 inci aku dibuatnya.. bila dia memperkenalkan diri sebagai Abg Nara.. 

http://lh3.ggpht.com/_mDRXL9sqw-o/SuBbDspsYsI/AAAAAAAABXo/dq7MWpXb7sg/New%20Picture%20(19)_thumb%5B7%5D.png

Tempoh 3 tahun buat blog skang menjadi blog melayu No.1 di Malaysia.. jangan nak nafikan memang tidak ku nafikan berita pasal artis memang lebih laris dari berita pasal politik.. hahaha.. Abg Nara bocor plak pasal traffic dia sehari dekat 80 - 90 ribu sehari..!! OMG -  Oh Meh Gong !! dasyat gile babeng terguling-guling dengar.. kalau terbit surat khabar jual 80-90 ribu naskah sehari tak kah korang rasa kaya nak mati..?? hahaha... Abg Nara tak nak share kew hasil Iklan sebulan bape eh..?? hahaha... 

Apa pun aku raspek lah kat dia sebagai seorang yang merendah diri.. memang apa yang beliau cakap pada video tu benar belaka.. pernah sekali dia post gambar artis yang seksi tapi kurang ternama dan pulak pelakon tu aku kenal.. aku kasi taw la si polan yang gambar dia Abg Nara dah post.. sekali dia tak taw.. last2 si Polan suruh tarik balik gambar dia tu.. Abg Nara pun tarik tanpa segan silu.. memang gojes!!

http://www.rajalawakjenaka.com/wp-content/uploads/2011/02/cikgu-shida.jpg

Cikgu Shida.. guru sekolah mana pun aku tak taw.. memang meletop-letop kat youtube.. aksi mimik pelbagai corak dan warna beliau telah membuatkan beliau dikenali seluruh penonton setia youtube.. maki bukan kepalang ape tah lagi nak marah.. memang itu asam garam manusia.. Cikgu Shida dah bertambah meletop bila Stesen Hot. FM dah siap buat segmen bersama Cikgu Shida.. siap bergabung ngan Wak AG lagi ... dalam hati aku.. elok la tu.. dua-dua tak elok...

http://mrkerro.com/wp-content/uploads/2011/02/Cikgu-Shida.jpg

Malam nie.. Inpirasi Bersama Siti.. sekali lagi Cikgu Shida akan menjadi tontonan peminat beliau yang memang tak duduk diam untuk menantikan aksi Cikgu Shida secara live.. o yeh~!! dan aku rasa Dato Siti dah siapkan sedozen soalan untuk Cikgu Shida malam nie.. jadi aku harap Cikgu Shida tak la kasi jawapan macam Doktor Rozmey ari tu.. sumpah cam haram tak masuk dek akal..!!

Itulah rezeki manusia.. yang penting usaha itu tangga kejayaan.. jangan mudah putus asa.. bersabar untuk berjaya.. 

Apa yang spoil di Gelanggang Raja Lawak Akhir..??

http://4.bp.blogspot.com/_HH_jVflYlFM/TSdehWP1jDI/AAAAAAAAAGU/PWy8tyx9TAc/s1600/Raja-Lawak.jpg

Semalam berakhirlah Gelanggang Raja Lawak Musim ke 5 yang menyaksikan Man anak kelahiran Sarawak membawa pulang habuan RM 100 ribu dengan penuh  bermaruah.. sebab memang lawak dia menjadi pada malam semalam.. nampaknya selepas mat pion si Nabil kini Title Raja Lawak dipegang oleh seorang posmen pula.. tahniah!!  ini menunjukan mat rempit dan mat tak tentu hala memang lawak orangnya.. 

http://3.bp.blogspot.com/-WYd0zVtZOxM/TX14rVK-XXI/AAAAAAAAAGA/ODXtFFEgRoQ/s320/188818_149563231769946_134400873286182_296239_8110453_n.jpg

Buat kumpulan Balas nampaknya balasan dari peminat yang mengundi dipuncak tahta sepanjang 4 minggu terakhir dibalas dengan persembahan yang mengecewakan pada pentas akhir.. aksi yang tak menjadi.. memang sedikit sebanyak mengalih tumpuan pengundi untuk mengundi Kumpulan R2 yang sememangnya memberi saingan kepada Man malam tadi.. 

http://thumbnails.truveo.com/0023/FA/E4/FAE44F6B90492125E9A38F_Large.jpg

Rumah siap tapi pahat tetap berbunyi.. itulah perpatah melayu yang sering kita dengar.. itu pun kalau korang selalu dengar.. seperti biasa bila selesai majlis sudah tentu ada berita baik buruk yang timbul.. dan orang boleh perkatakan.. bagi aku juga.. ada yang kena komen dan rasa tidak puas hati melihat Gelanggang Akhir semalam.

- Start jam 8.30 malam aku dah siap landing depan TV dengan gaya cina kalah judi lagi tak sabar nak tengok siaran langsung akhir tu.. oh 8.30 adalah Live Karpet Lawak!! sumpah! tah ape2.. tak nampak carpet pon lagi iklan dah 2,3 kali!!

- Bila tepat jam 9.. gelanggang pun di buka.. memang nampak dah macam pentas akademi fantasia pun ada bila kesemua peserta nyanyi lagu rasmi raja lawak.. dalam hati dah mula fikir.. nie gelanggang raja lawak atau akademi fantasia...

- Tapi aku masih leh terima lagi part diorang nyanyi tu.. lepas tu part memperkenalkan juri tetap.. kenapa harus bersusah payah buat video lakonan untuk memperkenalkan juri yang mana setiap minggu dah memang diorang..?? munkin nak banyak kan program kot..

- Aksi sembang kosong lawak suku minit meleret sampai nak setengah jam oleh Johan dan Zizan dah mula menampakan kebosanan.. munkin nak kan kelainan sampai kena panggil Jamal Abdilah, Joe dan Ultiment naik atas gelanggang.. sekali pandang dah macam pentas AIM pun ade..!!

- Lepas tu iklan !! apa punya barua la dalam hati.. aku ambik astro sebab tak nak diganggu oleh Iklan tapi nampak gayanya kini aku bayar astro untuk tengok iklan plak!! dah same lebar dan panjang dah iklan di Astro Prima tu dengan Media Prima.. 

- Setiap peserta diberi 3 minit untuk membuat persembahan.. aku mintak la sangat2.. bagila peserta habiskan persembahan diorang walaupun dah lebih 3 minit.. jangan la kejam sangat sampai membantutkan persembahan diorang.. kesian aku kat kumpulan R2 untuk persembahan Muzikal tu..  aku leh cakap kat sini sebab terbantutnya persembahan dioranglah tak menang!!

- Komen dari juri pada gelanggang akhir sudah boleh dijangka.. semuanya puji-pujian.. mengalahkan kumpulan raihan dia punya puji.. sebab dah akhir.. tak salah kalau nak kasi kritikan pada diorang sebelum diorang keluar menjadi artis kan..?? 

- Persembahan yang berunsurkan lucah nampaknya menarik perhatian penonton... walaupun dalam bentuk kiasan.. nampaknya benda nie kembali berulang dan tiada tindakan yang diambil oleh pihak astro untuk menghalang akan unsur lucah ini kembali lagi.. 

http://3.bp.blogspot.com/-GDjgNj3Ce2M/TWx1JCJsCII/AAAAAAAAb48/SAItzVQrUAI/s400/raja%2Blawak.png

Ok.. tu jerk aku nak komen.. ape pun setiap yang buruk ada yang baiknya.. dengan adanya program sebegini sekurang-kurangnya negara kita nie tak lah penuh dengan penyanyi jerk.. sekurangnya ada juga penghibur yang dapat mewarisi pelawak yang lama.. buat pengacara Raja Lawak Johan dan Zizan korang dua orang memang terbaik.. dan penyelamat bagi program nie!!

* Tunggu Maharaja Lawak plak.. mana taw boleh hilangkan buah pinggang korang...


Friday, March 18, 2011

Jepun Dulu.. Jepun Hari Ini...

http://www.iconeasy.com/icon/png/Flag/Flag/Japan%20Flag.png

Salam Semua.. semua orang sedang hebat cerita pasal Jepun.. Jepun punya gempa bumi.. semua blog pun macam kena gempa bumi.. seketul-seketul update pasal bencana di Jepun.. aku pun nak update pasal Jepun gak lah!!!  

Tapi aku tak nak lah cerita pasal bencana di Jepun.. sebab aku memang kagum gile kat Negara Matahari terbit nie sebagai sebuah negara yang sangat best dan hebat!! Kisah dulu dan kini Jepun sangat jauh bezanya kalau kita semua belajar sejarah.. sungguh tak tipu la kalau korang dapat A sejarah memang korang terer.. macam mana Jepun meyeludup masuk ke tanah melayu dulu sampai rakyat negara kita makan ubi kayu jerk.. dah la makan ubi kayu.. tak kasi dengar radio plak tu.. kejam kot!! 

http://1.bp.blogspot.com/_vlImlT32iGM/TPeo0pMsu7I/AAAAAAAAAbo/s07M9wjAYM0/s1600/b.jpg

Tu belum lagi cerita pasal tentera diorang yang seronok merogol gadis-gadis melayu berkemban dikala membasuh kain di dalam sungai lagi.. oh jeles!! eh silap.. oh kejam!! beberapa hari jerk diambil oleh tentera Jepun untuk menakluk sebahagian besar Tanah melayu pada masa itu di sokong kuat oleh lahabau-lahabau melayu yang berpaling tadah! sampai sanggup tunduk pada tentera Jepun ni.. nasib baik ader Left. Adnan.. 

Itu lah sejarah... yang aku ingat.. munkin adalah lagi banyak cerita jahat tentera Jepun yang aku tak dapat sampaikan.. tapi kenapa sekarang aku sanjung plak negara yang pernah nak rosakan negara aku nie..?? sewel..? oh tak la.. jangan fikir aku tak patriotik okeh.. sebagai anak askar sudah mesti aku punya dendam terhadap komunis yang masuk ke Tanah Melayu.. hahaha konon!! 

Kekaguman aku bila melihat akan displin rakyat Jepun yang munkin tidak ada pada rakyat negara lain.. kepatuhan mereka pada ketua.. dan orang tua sangat membanggakan.. Jepun pernah bermain dikancah perah yang sangat dasyat dahulu.. pengeboman Amerika Syarikat keatas Jepun di Hiroshima sangat mengingatkan dunia tentang bertapa bahaya dan dasyatnya Bom Atom tu.. Hiroshima Musnah sama sekali menjadi padang jarak padang terkukur bak kata perpatah melayu.. tapi dengan semangat rakyat Jepun.. diorang bangkit dan kembali maju menerajui teknologi dan ekonomi didunia..

http://www.stuartwildeblog.com/storage/TAJ1268.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1246996253222

Tun Dr Mahathir sangat teruja membangkitkan dasar pandang ke timur.. supaya kita semua mencontohi rakyat Jepun bekerja.. ingat Tun saje-saje kew wujudkan dasar tu.. sedangkan Tun sendiri bekerja keras dikala saat Negara kita mencapai kemerdekaan..  sekarang lihat saja teknologi yang ada pada Jepun yang akan buat korang lupakan Ultraman dan Maria Ozawa.. 

http://2.bp.blogspot.com/_iybA1Wma_hQ/SyyDJ9o461I/AAAAAAAAAr0/CYLSKk8IXQc/s320/doraemons.jpg

Kita lebih sukakan Honda dari Proton buatan sendiri.. Kita gemarkan Doremon dari menonton Usop Santorian.. Kita dok puji wanita Jepun comel dan cantik dari gadis melayu comel lotey.. ahaks!! semuanya dari Jepun.. Mee segera yang menjadi rutin harian si bujang tak berduit juga berasal dari Jepun.. PSP yang kita main bagai nak mati.. tapi tak mati-mati hasil; gabungan sony dari Jepun.. oh banyak kan..??

http://www.slipperybrick.com/wp-content/uploads/2006/11/playstation-3-japan.jpg

Displin nya rakyat Jepun bukan kepalang.. Sampah sarap di jalan raya usah nak cerita.. tabiat diorang lepas makan kemas meja boleh dilihat sehingga di Restoran makanan segera.. semangat mereka juga sangat lah hebat..

Agak-agak Rakyat Malaysia leh jadi tak mcam rakyat Jepun..??