Nuffnang Ads

Friday, June 29, 2012

Final Euro 2012 : Kelebihan Sepanyol.. Italy sukar dijangka...



Pertemuan Italy dan Sepanyol awal pagi isnin nanti dijangka akan menyajikan pertemuan yang hebat dua buah negara kuasa bola sepak eropah ini, 

Sepanyol yang kini gah di tangga no satu dunia sebagai kuasa bola sepak dunia dijangka pilihan untuk menjadi juara menantang Italy yang kini menghuni tangga ke dua belas rangking bola sepak dunia..

Melihat perlawanan sebelum ini di Euro 2012 pertemuan kumpulan antara Sepanyol dan Itali berkesudahan seri akan membuatkan perlawanan akhir sebagai menarik untuk ditonton.


Sergio Ramos antara pemain yg perlu diberi perhatian oleh Itali

  Jentera Arsenal ini juga harus diawasi..


Sepanyol

Berada di rangking No 1 Fifa sejak 2008 selain Juara Dunia 2010 dibarisi pemain-pemain hebat dari kelab Real Madrid yang sememangnya menjadi antara Kelab Bola Sepak yang paling disegani di Dunia.

3 perlawanan persahabatan terakhir sebelum Euro mereka menang kesemuanya.

Itali 

Juara Dunia Winner (1934, 1938, 1982, 2006) ini tidak perlu di perlekehkan Negara yang mempunyai Liga yang hebat dengan hampir 5 juta pemain bola sepak yang bersedia mengegarkan dunia pada bila-bila masa sahaja.

Permulaan Euro 2012 Itali dilihat sebagai Pasukan yang penuh dengan masalah dengan jentera pasukan yang dianggap berusia dan masalah dalaman yang tidak pernah selesai tidak mematahkan semangat pemain dan penyokong sehingga mereka berjaya ke final Euro 2012.

 Aksi Suku Akhir Italy tahun 2000.. Itali mara sedengan kemenangan sepakan penalti keatas Belanda.

Mampukah beliau menjaga gol Itali dengan sempurna..?



 Mario Balotelli antara pemain yg menjadi tumpuan Euro 2012..





 

Cerita Euro 2012.. Bubye German..



Pemain German Bastian Schweinsteger menuju ke pesawat untuk pulang ke German selepas Perlawanan menentang Itali.


Jurulatih Itali Cesare Parandelli sempat bertemu peminat disaat pasukan bersiap sedia menentang Juara Dunia Sepanyol malam Pagi Isnin ini.

Kain rentang di Stadium Kebangsaan Poland diturunkan sebelum berlangsungnya Perlawanan Separuh Akhir German vs Italy..

Sami Khedira pun blah meninggalkan Poland dengan aweknya Lena..


Bubye German...

Kalau korang nak taw nie lah isteri jurulatih German Daniela Loew..


Nie awek Sami Khedira.. Lena..

Ceria plak bini si Miroslay Klose nie... haha


Yg muka cam Mizz Nina nie Cathy awek si Mats Hummels..


Adakah merang ini akan mengantikan Paul..?









Gambar pernikahan Irma Hasmie dan Reza Syah


Tahniah la pada Ex Nabil nie dah sah jadi bini orang sekarang.. bertudung pulak tu.. bertuah lah si suami.. semoga kekal keakhir hayat.. amin..



Wang Hantaran dirahsiakan tak taw la berape kan.. tapi mas Kawin pakai Dinar Emas.. RM 2,220




Makin Fofular lah Hatta Dolmat skang.. 



Majlis Persandingan mereka akan berlangsung di Meaps Serdang, 1 julai nie..


Tahniah..

Credit Picture : Beautifulnara & RotiKaya, Oh Bulan



Al-Fatihah buat Allahyarham Osman Kering.. Datuk Aziz Satar kian pulih..



Semalam dunia seni tanah air bersedih diatas pemergian seorang pelawak yang cukup legend di tanah air.. dikenali dengan Osman kering beliau banyak kali dengan watak2 komedi di dalam drama.

Anak ketiga pelakon dan pelawak Allahyarham Osman Kering iaitu Nor Ain berkata dia sekeluarga berasa lega apabila hasrat terakhir Allahyarham untuk meninggal dunia di pangkuan isterinya Che Norhayati Che Omar, 48, termakbul.

Allahyarham atau nama sebenarnya Osman Kassim, 58, menghembuskan nafas terakhir di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) Cheras, dekat sini kira-kira pukul 3.45 petang, Jumaat selepas koma sejak 11 Jun lalu akibat kegagalan fungsi otak.



Menurut Nor Ain, 25, dia sekeluarga menerima berita kematian itu dengan reda dan tenang kerana sudah bersiap sedia dengan sebarang kemungkinan sejak bapanya koma selepas mengalami batuk berdarah di rumah mereka di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, dekat sini.


 Dalam pada itu Pelakon Veteran Datuk Aziz Satar yang dimasukan ke Hospital selepas dikatakan diserang sakit jantung kini kian pulih, berita kemasukan pelakon ini ke hospital mengejutkan dunia seni tanah air minggu ini.. beliau yang dikenali dengan lakonan hebat bersama arwahyarham Tan Sri P. Ramlee dilihat sebagai pelakon yang tiada gantinya..



 Menteri Penerangan Datuk Seri Rais Yatim yang menziarah Datuk Aziz semalam.. sebelum ini timbul pergolakan antara keluarga Datuk Aziz dengan President Seniman dalam beberapa pekara yang melibatkan syarat yang diletakan oleh keluarga Datuk Aziz dengan Zed Zaidi

 

Wednesday, June 27, 2012

Gadis di Euro 2012



Gadis gadis yang mendapat tumpuan semasa Euro 2012..























huh.. terbaekkk...!!


Sunday, June 24, 2012

Dr' Mohammed Morsi.. President Islam Mesir.. ?



Rakyat Mesir semalam menyambut kemenangan Dr' Mohammed Morsi dari Parti Muslimin untuk menjadi President Mesir yang baru. kemenangan yang dianggap tipis tapi menerima sokongan dari keseluruhan rakyat dari apa yang disampaikan oleh pemimpin ini sebagai hak memimpin bersama rakyat.

Perjuangan Demokrasi rakyat Mesir bermula dengan perhimpunan jutaan Rakyat Mesir di Dataran Tahrir sehingga bekas President Hosni Mubarak yang berkuasa lebih 30 tahun digulingkan oleh rakyat Mesir.


Melihatkan kemenangan Dr' Mohammed Morsi menyebabkan blok-blok barat tidak senang duduk kini.. ada suara-suara jahat yang mengatakan bahawa kepimpinan beliau lemah. Israel yang sebelum ini antara yang rapat dengan Mesir kini sudah mulai rasa gusar dengan kemenangan Dr' Morsi.




Gabungan pilihan rakyat Mesir.. Ahmed Shafiq selaku Perdana Menteri dan Dr' Mohammed Morsi, Presdient Mesir.



Dataran Tahrir...

Seluruh rakyat di kaherah keluar ke dataran tahrir semalam..


sambutan kemenangan..