Nuffnang Ads

Wednesday, August 29, 2012

Samsung bayar denda kepada Apple dengan 30 trak duit 5 sen..!!



Seluruh dunia sedia maklum yang syarikat terkemuka Korea Selatan telah gagal dalam perbicaraan berhubung dengan hak cipta dari syarikat terkemuka Amerika Syarikat, Apple.inc dimana Samsung Technology telah didenda sebanyak USD 1 Billion Dollar. satu angka denda boleh dikatakan antara yang terbesar didunia.





Apa lah sangat USD 1 Billion kalau nak dibandingkan dengan kenuntungan berpuluh billion setahun hasil jualan telefon pintar mereka, dan pagi ini Samsung menghantar 30 trak lori yang dipenuhi dengan siling 5 sen ke ibupejabat Apple di Carlifornia.


Didalam hasil perbicaraan yang dijalankan tidak menyatakan cara pembayaran dikenakan jadi Samsung berhak untuk membuat cara apa yang mereka suka untuk melunaskan denda mereka. jadi 30 trak pertama sudah tiba di ibupejabat Apple.. dan dijangka ia akan lansai menjelang hujung minggu ini. secara keseluruhanya lebih 20 billion keping siling 5 sen akan diterima Apple..


KLAKAR!!!!


Tuesday, August 28, 2012

Demam oppa gangnam style..!!



Nampaknya demam K-Pop masih belum menampakan keredaanya.. terbaru oppa gangnam style menjadi wabak terbaru yang melanda umat malaysia hari ini.. tarian tahap cipan ini telah membuatkan semua orang mengingkuti retak tarian mengila orang tua ini.


Sudah 67 Juta org View memang superb!!









Sudah ada yang mengila dengan tarian ini..










response orang ramai...









Thursday, August 23, 2012

LEGOLAND Malaysia.. Pertama di Asia..




LegoLand Malaysia yang terletak di Nusajaya, Johor yang dijangka siap sepenuhnya tahun depan akan membuka lembaran baru untuk sektor perlancongan di Malaysia.. jika sebelum ini kita hanya boleh berbangga dengan kehebatan Kota keriangan Genting Highland nampaknya tidak lama lagi LegoLand akan menjadi pencabarnya.

Berkeluasan lebih 5.5 juta kaki persegi meliputi komplek perniagaan, taman tema, hotel dan ruang perniagaan sudah pasti akan memberi pakej lengkap kehidupan kepada sesiapa sahaja yang hendak kesana, Taman Tema legoland pertama di asia ini dibina dengan kos RM720 juta ringgit dan Hotel Lego pertama bernilai lebih RM 190 juta..!!







Mensasarkan 1.5 juta pengunjung apabila dibuka nanti dijangka akan membawa pulangan lebih 100 juta ringgit kepada syarikat yang berkenaan, satu pelaburan jangka panjang yang sangat hebat.

Jom Layan Gambar


Model Jabatan Perdana Menteri..

KL Tower


Sentuhan anak tempatan yang awesome!


Memang menarik!!







Model bangunan Perlimen Singapura jugak ada..



Kebanggaan Malaysia..




Nantikan pembukaanya..!!

Adakah K-POP merosakan minda anak muda..??



Demam K-Pop nampaknya sudah sampai tahap gaban di Malaysia.. diketahui memasuki negara ini beberapa tahun lepas kini fenomena tarian dan muzik pop dari Korea Selatan kini sudah menjadi satu keperluan untuk generasi Y di Malaysia.

Itulah Malaysia..  rakyat yang mempunyai pelbagai perangai pelik yang jarang ditemui di plenet lain di muka bumi.. kita mudah membanggakan budaya luar berbanding benda yang ada di negara sendiri.. menginkut dan menaikan martabat orang lain cukup mudah bagi kita.. tapi untuk memperjuangkan budaya sendiri nampaknya hanya beberapa kerat saja..


K-pop Hari Raya..



Dimana silapnya..?? Kerajaan kah..?? atau diri sendiri..?? pokok pangkalnya boleh tanda pada diri sendiri.. kerana seseorang itu hanya boleh berubah dengan keazaman diri sendiri.. 


Kita boleh bergaduh disebabkan lagu Rasa Sayang tapi ianya hanya hangat taik ayam.. Kita cukup marah kalau penyanyi Malaysia buat lagu tah ape2.. tapi kalau penyanyi luar buat lagu tah ape2 boleh pulak menerimanya.. 


K-pop hari belia negara..


Jadi apakah kebaikan kehadiran K-Pop di Malaysia selain dari penyanyi yang muke cute nak mampos sedangkan sepatah haram pon ko tak paham apa yang diorg nyanyikan.. berpijak di bumi nyata cukup sukar.. tapi jika berusaha tak salah mencuba..


Nie yang terbaru dan terburuk sekali..







Tahniah Ustaz Don Daniyal & Husna


Pada peminat setia Tv9 apetah lagi rancangan Ustaz Hensem kesukaan ramai sudah pasti Ustaz Don Danial sudah pasti mengetahui akan Ustaz Hensem yang mai dari Penang nie dah bertunang.. dan semalam beliau telah sah bernikah dengan gadis pilihanya yang bernama Husna.

Agak sukar jugak untuk menyelongkar latarbelakang wanita pilihan ustaz nie.. ape pun tahniah diucapkan kepada ustaz.. kerana telah melakukan kewajipan islam yang mulia dibulan dan hari yang mulia.. semoga rezeki melimpah ruah hendakNya..

Selamat Pengantin Baru Ostaz!








Tuesday, August 21, 2012

PPEOC Tragedi 21 Ogos.. Raya Ketiga..

Kemalangan melibatkan Crew Northern ketika konvoi raya di Jengka, Pahang



Pejam Celik.. dah masuk hari ke empat Syawal.. cepat sungguh masa berlalu.. rasanya tak sempat pun nak buat apa-apa untuk mengubah atau bertemu dengan orang memohon maaf.. taw2 dah nak masuk seminggu dah beraya..

Kalau 2 hari lepas cerita raya dikongsikan dengan gambar-gambar raya yang di upload oleh teman-teman di Facebook.. al kisah raya ke tiga agak berlainan sedikit.. kemalangan yang melibatkan crew-crew PPEOC pada raya ketiga ini diluar jangkaan.. 

Dalam tempoh 3 Tahun PPEOC wujud.. inilah tahun yang mencatatkan kemalangan paling banyak ahli kelab.. raya ke 3 melibatkan 4 kemalangan berasingan melibatkan crew PPEOC dari Perak, Pahang, Kuala Lumpur dan Negeri Sembilan..

Semoga ianya menjadi iktibar buat kita semua..

Crew Central Firdaus Abdullah yang terlibat dalam kemalangan di Nilai..



Pada yang terlibat.. salam takziah dari saya..



Monday, August 20, 2012

Gambar Raya Teman-Teman Facebook.. Raya Kedua..


Gambar Pilihan Raya ke Dua yang aku dapat dari teman-teman yg upload di Facebook..


Comel habis...


kelas kau..!!

Munkin gaya artis..

Kemeriahan diteruskan..

Kezen aku nie tak kurang meriahnya.. hahaha..\

untungla ade bodyguard hahaha...

ada juga yang bertunang hari nie.. tahniah..!!

Penyokong terkuat pasukan Liverpool.. Kacak bergaya gak abg tam kita nie..

untuk kali kedua.. bonda klang memang gempak habis!! hahaha..

untungla..

PPEOC SL Kuala Lumpur.. wah kachak ustaz zam kite..

sedondon bersama.. terbaek!!

Pok Mi dah pakai evo lah skang!!

Diana Danelle.. maintain cun..


Sunday, August 19, 2012

Raya Pertama : Gambar Raya Terbaek Dari Facebook



Alhamdulilah Syawal pertama hari ini cukup sempurna dan besederhana.. jadi sudah pasti kemeriahanya bermacam-macam.. yang paling sibuk sudah pasti wall facebook.. hampir setiap minit ada saja gambar yang di upload semasa raya nie..


Jadi bagi mengisi kekosongan blog ini aku update beberapa keping gambar yang aku rasa terbaek untuk raya pertama hari ini :-


Mass Mashithah dan suami.. auww..


Serba Oren family Cik Ayang kita nie..


Terserlah "anak Mak" kawan aku sorg nie...


Bonda Klang yang tidak pernah mengecewakan dalam bergambar.. hahaha.. serius santek Eija..!!


Untungla dapat beraya dengan isteri... selamat hari raye mondok!

nie bukan ratu kebaya tapi ratu lemang!! haha..


Comel tol anak Lisa Yeo..

Model sudah tentu tak mengecewakan.. memang gojess..


Ernie dan hatta..


Meriah nyerr...

Keluarga bahagia...

Datin Wanna be,,

NegarawanKu..

muahs!!

Angsa dan akak Angsa memang gojes...

Dah habis musim menuai rupanya.. hahaha..


Okeh.. cukup untuk hari ini.. kita tengok pula raya ke dua punya gambar cam mane erk...