Nuffnang Ads

Wednesday, June 15, 2011

Disebalik logo Google ada Dennis Hwang

http://theinspirationroom.com/daily/siteoftheday/2008/9/dennis-hwang-google-doodles.jpg


Korang mesti akan seronok bila bukak Google setiap kali hari besar atau sesuatu perayaan logo Google akan dihiasi dengan corak-corak grafik yang menarik dan cantik kan..?? tapi korang taw tak sape yang design logo tu supaya nampak cantik dan tertarik..??

Itulah hasil kerja Dennis Hwang  yang berkhimat sebagai pencipta logo festival dan hari kebesaran di Google.. mamat yang berasal dari Korea dan dibesarkan di Amerika ini lahir pada 1978, bakat beliau ditemui oleh pengasas Google disatu pertandingan grafik dan beliau mula berkhimat dengan Google pada tahun 2000 hingga kini.


Jom tengok hasil kepala otak Dennis Hwang kepada Google..

http://www.logoogle.com/images/Google-Logos/Google-Official_Logos/leapfrog.bmp 

http://www.google.com/logos/magritte08.gif

http://blogoscoped.com/files/google-logos.jpg

http://www.stanfordalumni.org/news/magazine/2007/marapr/images/features/google/halloween06.jpg

http://www.google.ca/logos/fathersday05.gif

 http://antoniofarinha.com/blog/wp-content/uploads/2009/02/g1-westmeath-killianhanniffy.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3129/3251123984_b62260bf2e.jpg

 http://www.google.com/logos/beijing08.gif

 http://2.bp.blogspot.com/_DQk-PjsLD-A/SBrisCKBD8I/AAAAAAAABHQ/aQby1unVe54/s400/Valentine%27s+Day+Google+logo%5B1%5D.gif

http://thinkreallybig.files.wordpress.com/2009/11/bigbird-hp.gif?w=302&h=150

 http://socialmediaseo.net/wp-content/uploads/2010/02/google-logo-day-2-2010-winter-olympic-games.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_unGHlDHtD24/TJJPlHZneBI/AAAAAAAAAFw/dZo2T23DY2M/s320/7.gif

 http://www.google.com/logos/holi10-hp.gif

 

Apa macam teruja tak..?? 


No comments: