Nuffnang Ads

Wednesday, October 19, 2011

Dekatkan hati ke Tanah Suci dengan melihat gambar ini...Musim Haji tahun ini sudah menghampiri pintu permulaanya.. sejak 3 minggu lepas lagi berjuta-juta umat islam dari serata cerok penjuru dunia hadir ke Mekkah untuk menunaikan rukun islam ke lima ini.. saban tahun tidak kurang 3 juta jemaah dari 200 buah negara seluruh dunia akan mengerjakan haji.

Bagi yang tidak mampu hanya melihat gambar sahaja akan memuatkan kita dekat dengan tanah suci.. semoga kita juga akan ke sana satu hari nanti.. semoga amalan dan ibadat yang kita lakukan akan dilihat dan dicatit oleh Allah s.w.t. amin..


Mari Lihat Gambar ketika Musim Haji 


Berdoa dibukit Al-Noor..Permandangan kota suci mekkah dari bukit Al-Noor..Zaman dah maju.. Rail Metro memudahkan perjalanan para jemaah..
Air Zam-Zam yang tidak pernah habis..Keadaan di Mina.. Seronok tengok..Di Arafat.. berkumpul tanpa mengira darjat dan bangsa..Arafat
Gua Hiraa..Lokasi dimana Nabi Muhammad menerima mesej dari Allah menyeru umat islam menunaikan solat....
Pergunungan Arafat tempat yang terbaik untuk berdoa..Masjidilharam.. sudah nampak kemodenanya.. menara jam kebangga umat islam.. 14 orang yang memasang jam itu adalah rakyat malaysia..

Indahnya...semua terarah pada yang satu.. iaitu kaabah..tiada ruang kosong yang ditinggalkan...semuanya fokus menghadap ilahi..
Semoga kita semua dikurniakan rezeki dan diberi kesihatan yang baik untuk kita merasai melakukan ibadat disana.. isyallah..

No comments: