Nuffnang Ads

Wednesday, December 14, 2011

Upacara Lelongan Perhiasan Elizabeth Taylor..Syarikat Lelongan terkemuka dari New York hari ini membuka gelanggang untuk melelong barangan periasan milik pelakon ternama Mediang Elizabeth Taylor. pada hari pertama lelongan semalam menyaksikan set perhiasan berjaya dilelong pada harga USD 115 Juta!!

Masuk hari kedua hari ini dikatakan sudah berjaya mengumpul USD 22 Juta..!! antara barangan peribadi yang menjadi rebutan ialah barangan perhiasan hadiah hari perkahwinan pelakon itu seperti cincin pertunangan yang berjaya dibeli pada nilai USD 1 Juta hanya dalam tempoh 15 minit acara lelongan bermula. cincin berbentuk oktagon dikemaskan dengan berlian dan emas secara halus.


"Ia mengambil masa lapan jam dan tiga pelelong untuk menjual 190 batu-batu permata dari koleksi sejarah tersendiri Elizabeth Taylor," kata François Curiel, antarabangsa pengarah barang-barang kemas di Christie. kebanyakan pembeli datang dari Europah, Asia dan Amerika.


Cincin Perkahwinan Elizabeth Taylor yang berjaya dijual pada nilai USD 1 Juta!!
Rantai ini dijual pada nilai USD 1.5 juta berbanding harga permulaan bidaan hanya USD 150 ribu..* Kumpul harta banyak-banyak lepas mati bukan dapat kat kita.. hahaha...


No comments: