Nuffnang Ads

Monday, October 6, 2008

azam lepas raye...

seminggu selepas menyambut syawal.. alhamdulilah semua nya berjalan lancar.. nak kate raya yang membosankan pun tak leh gak.. meriah gak la.. walaupun agak penat sebab dok berjalan jerk kan.. dah name nyer raye kena la berjalan kalo dok umah jerk tu bukan beraya name nyer...

solat hari raye disempurnakan dengan jayanya tahun nie.. wah gitu sebab tahun lepas aku tak sempat solat hari raye sebab bangun lambat.. alhamdulilah kali nie berjaya gak.. tapi yang lawak gile nyer di masjid kampung tu boleh lak tok imam nie dok gadoh pasal rakaat dan takbir time nak sembahyang tu.. kecoh gak sekejap masjid tu hahah ape pun tetap best. suasana yang hanya dapat dilihat setahun sekali sahaja..

selesai solat.. terus ke kubur tok wan.. tgk-tgk dah sepuluh tahun tok wan pergi.. teringat time tok wan ade dulu time malam raya dia selalu takbir bile malam raya kat umah.. sebab tok wan seorang yang kuat iman nya.. nak ikut org gie takbir tak leh sebab tok wan lumpuh jadi tok wan takbir sowang2 atas kerusi roda..( rindu tok wan ).

kini tok perempuan saja yang tinggal.. hurmmm.. tapi tok plak sakit.. terpaksa lah bergantung kepada proses hemodelisis <-- betul ker aku eja.. yang terpaksa dilakukanya 3 hari sekali.. parah gak dengar nya tu.. ini lah lumrah hidup yang patut kita tempuhi...



* hehehe sket2 sudeh.. cerita rahsia aku biar lah aku saja yg tahu.. buat semak jerk cerita kat owang lain.. zas!!!~

5 comments:

sdarlions said...

mana azam ko?

kenshiro said...

hehehe...

aspar08 said...

hemodelisis tu 3 kali seahri ker 3 kali seminggu.....kalau 3 kali sehari tak ker kering badan tok pompuan awak tu nanti...

~ LoVe_MyeZa ~ said...

shiro... salah eja hemodelisis tu.. h.a.e.m.o.d.y.l.i.s.i.s ... sekian..

maziah said...

wah..nurse da bersuare..