Nuffnang Ads

Tuesday, October 7, 2008

Menanti Suatu Jawaban

petang nie pak lah and the gang akan mengadakan satu mesyuarat yang akan menentukan kemana hala tuju beliau sebagai pemimpin.. adakah ia akan terus menerajui malaysia atau mengundurkan diri dan kasi kerusi yang beliau duduki sekarang kepada penganti beliau iaitu si botak najib..

semua ahli lembaga lembaga dari seluruh pelusuh negara yang terdiri dari pelbagai kaum dan warna kulit akan berkumpul untuk mendengar penjelasan dari pada beliau.. rakyat jugak tertunggu-tunggu akan berita yang agak panas tapi memang sudah lama panas..

sedah pasti yang panas punggung mesti lah anwar ibrahim ini adalah peluang untuk beliau membuat satu lagi come back untuk meraih perhatian rakyat.. jadi bak kate ustaz abdul hadi awang ( kita tunggu dan lihat sahaja...)

bagi ramalan aku plak sebagai penganalisis politik yang tidak diitiraf.. memang melihat akan berlaku sesuatu yang mengejutkan.. dan munkin ada perkhabaran yang kurang senang bagi sesetengah ahli yang duduk dlm kerusi ahli lembaga itu nanti.

keaddan ekonomi negara dan dunia yang berada tidak menentu kini menjadi kan ia satu lagi cabaran dan peluang untuk seseorang untuk lepas tangan.. adakah pak lah akan meninggalakan putrajaya dengan keadaan negara yang kucar kacir..?? dengan ekonomi yang jatuh atau tenat..??

adakah najib akan mengambil alih pemerintahan dengan keadaan negara yang tidak selamat.. macam thailand..?? then ape pulak akan terjadi kepada pihak pembangkang yang sudah merampas separuh dari wilayah BN di malaysia..??

* hanya menanti sebuah jawaban....

No comments: