Nuffnang Ads

Monday, November 15, 2010

60 peratus rakyat Malaysia gemuk - Menteri cakap.. aku suka...

Bila Menteri Kesihatan sendiri cakap 60% rakyat negara ini gemuk rasa nak main kompang pon ader.. tak gembirakah anda sebegitu ramai orang gemuk di Malaysia..?? sudah tentu la seronok.. ini menujukan Rakyat Malaysia kuat makan dan sihat!!!



kalo dikira 60% daripada 24 juta rakyat Malaysia.. dah 12 Juta gemok di Malaysia.. nie kalo wat fan page kat facebook  Persatuan Orang Gemok Malaysia dah tentu popular.. aku antara rakyat Malaysia yang sihat akan suka rela tawar diri jadi AJK hahaha...

* makan punca penyakit..!!!  

* gemok pun boleh jerk nek moto..


Menteri berkata : "Kita perlu lihat kesihatan badan tu sebagai sesuatu yang penting kerana ia adalah pintu masuk kepada segala jenis penyakit yang berpunca daripada cara pemakanan dan gaya hidup yang kurang sihat

Kenshiro berkata : "apa guna menjaga kesihatan jikalau hati tidak bersih.." -apa kena mengena...??

Menteri berkata lagi : "Fenomena ini membimbangkan kerana ia secara langsung berkaitan dengan peningkatan risiko penyakit seperti diabetes, sakit jantung, buah pinggang, darah tinggi, barah dan sebagainya

Kenshiro berkata : " owh jadi kalau kita ramping dan kurus adakah kita tidak akan mendapat kesemua penyakit itu..??



bertukarlah sebelum terlambat.. pesanan khidmat masyarakat ini ditujukan khas untuk diri sendiri.



No comments: