Nuffnang Ads

Wednesday, December 1, 2010

oh bodo!! Irama Mozart boleh maniskan pisang



TOKYO: Sebuah syarikat buah-buahan Jepun memainkan irama Mozart kepada buah pisangnya yang masak, mendakwa ia menghasilkan buah manis.
Syarikat Toyoka Chuo Seika memainkan muzik klasik berterusan selama seminggu menggunakan pembesar suara dekat tanaman pisang yang sedang masak. 
Irama yang digemari termasuk String Quartet 17 Mozart dan Piano Concerto 5 dalam D major, lapor akhbar Japan Times. – Agensi 




Agak-agak korang.. korang boleh terima tak..?? aku percaya kalau pon korang gagal UPSR aku percaya yang korang tak munkin percaya.. agak bodo sekiranya bile memikirnya.. dah macam citer spongebob plak.. 

tapi kalau korang masih sangsi korang boleh lah try kat umah.. mana la taw betul2 manis nanti.. hahaha...

sebagai sahabat aku sharekan skali video lagu yang akan buat pisang korang manis!!

 
 
 


No comments: