Nuffnang Ads

Wednesday, December 1, 2010

Hidup kini semua kena bayar


Semakin maju..semakin menyusahkan.. betul..?? atau salah..??
semua benda kena kuar duit.. toilet.. tengok tv.. telipon.. nak bejalan.. belajar semua pakai duit..
kalo pakai duit tu kena bayar la jawapnya..


kalau lah petik daun kat pokok boleh bayar astro.. bil letrik.. bil air tak kew best!!! tapi tu memang mustahil la nak jadi.. orang gile pun tak sanggup nak buat..korang nak buat..?? hahaha.. lu pikir la sendiri...


tambah-tambah yang dok kat KL nie lagi la masak nak hidup.. semua pakai duit.. gie toilet pun skang jarang dah jumpe 20 sen sekali masuk.. nak berjalan plak lagi la banyak nak kena pakai duit.. duit minyak..tol.. huh!! kalo naik pengangkutan awam pun kena kuar duit gak beli tiket.. ada orang cakap nak senang naik beskal.. beskal pun bukan murah skang nie.. beskal BMX paling miskin pun mau 2,3 ratus.. nak kew berkayuh berbelas2 kilo meter gie keje..?? 


yang tu kire basic2 hidup jerk tu.. yg bayang2 plak belom tgk lagi.. astro contohnya.. kalo dok kl nie nak tgk TV free bukan lah clear sgt pun.. kalo tak area tv tu atas flat tingkat 5 baru lah boleh tgk tV tu pun RTM.. kalo yg lebih canggih lagi bile yang pakai intenet.. bil bulan2 paling cikai pun dalam RM 48 sebulan.. belum kire duit top up telipon lagi tu.. 


harga barang jgn cakap semua naik harga.. dulu RM 20 hengget boleh gak dapat beras siam special 10 kilo.. skang..?? paling murah pun RM 25 tu pun beras hancur cap jalalludin hassan..!! tu baru beras.. belum ikan sayur lagi tu.. hahaha.. 


ini lah jadinya bile zaman dah berubah dunia dah maju.. nie belum cukup maju lagi nie.. pon dah sesak.. kalo dah maju esok tak taw la nak cakap cam mana...

cam nie kot!!



4 comments:

Fyzal said...

dunia dunia.. bg 1 million pun belum tentu cukup kan.. masuk toilet pun 30 sen.

kenshiro said...

haah.. taw tak per.. silap2 masuk toilet boleh yg sampai RM 5 hengget!! toilet kat gardens mid velley tu!!

Qistina said...

hahahha itu toilet standard katanya dot..

Rosie Posie said...

muahahaha~ tahu xpe... =)) duit duit..di mana ko duit.. =))