Nuffnang Ads

Friday, January 28, 2011

5 sebab korang tak perlu pergi i-city

http://mdrazali.typepad.com/.a/6a013486f39002970c0133f59ac6f9970b-800wi

I-city.. sape yang tak pernah pergi lagi sila ambil perhatian.. siapa yang sudah pergi mesti dah merasai akan kehidupan jutaa lampu LED sekitar i-city.. nescaya bila pergi kehidupan anda akan bercahaya bak cahaya lampu di i-city.. aku dah nak muak dah pergi.. tapi tadi aku pergi lagi atas undangan orang yang tak pernah nak pergi.. jadi kenalah bawa dia pergi.

10 Sebab anda tak perlu ke i-city

1. Bayaran RM 10 untuk sebuah kereta dianggap sangat tinggi dan melampau..!!! aku ingat nek moto free.. rupanya kena bayar gak!!!

2. Tempat letak kereta yang boleh tahan penatnya untuk berjalan.. kadang berjalan keluar dari tempat parking kerata dah macam jogging 6 pusingan tasik shah alam baru nampak lampu...

3. Belum turun kereta dah kena bayar RM 10.. korang kena keluarkan duit lagi untuk memasuki beberapa tempat yang kononya menarik dan kena masuk jugak.. macam mini zoo RM 2 satu kepala..

4. Snow Walk yang kononya gudang salji terbesar dan 3 tan ais dicurahkan setiap jam.. tak ubah macam ais batu cendol pak cik karim tu jerk aku tengok.. lebih dasyat RM 25 satu kepala nak masuk!!!

5. Jakun sangatkah sampai kena keluar duit tengok lampu.. melainkan anda memang hidup dalam kegelapan...

http://lh3.ggpht.com/_KEsAyi-Q5Z8/TPMxxmKJrGI/AAAAAAABDhg/UH4KeBFXsV8/Christmas%20@%20i-City%20Shah%20Alam.JPG


19 comments:

Blogmerah said...

i-city sebelah umah je..tgok kot tgkat dah setel...hehee

kenshiro said...

hahaha untung lew umah dekat...

akmal afiqah said...

lawa pe i-city... best nak snap2 gambo.. alaa,rm10 2 pe la sgt kan ..

kenshiro said...

memang tak kalo sekali pergi.. cuba berkali2.. hahaha mau tak mati...

Ajeyy Khalid said...

alaaaa .
baru nak nak g kenal i-city . kekeke :D
jemput follow blog saya yer nnti . hehe :)

kenshiro said...

orait...

mohd safiq nordin said...

dekat setahun aku dok s`alam...x penah g i-city g....

kira said...

baru je tringin nk pegi...

Sang Kucing said...

tak pernah gi lagi, tapi lepas citer mcm tu semakin kurang lak minat nak ke sana

Tengku Nizam said...

aku baru g sekali jer , xde kna byr pape pon , free jer , parking pon free, tp aku tgk lampu kat padang tu la, xmasuk dlm bangunan pon ,

zati said...

zati belum pergi lagi wuwuuuu

shera said...

first time pi,,,masuk free...tengok lampu sampai muntah2...

second time time pi...still free tapi lampu da bayk padam...sampah sarap mula muncul...muntah manusia makin banyak

3rd time pi..."xpyh masuk la,,,beli durian rm10 tiga bijik depan icity lagi berbaloi"

'''follo my blog''''

sArAh said...

setuju.. bkn ada byk benda pun kat sane.. skali da g terus x nak g lg.. kalau nak amek gmbr kat sana best la kot sbb tmpt tu lawa.. haha..

rozaini said...

alaaa baru nk pegi..jom shiro!

LINDA said...

rm10 sorang bolehlah xda pape,kena lak pakwe yg bawak..conpe free..klu pg sekoge..kena nak 5-6 org..x ke parah...

kenshiro said...

hamboi linda.. kopak ah pakwe.. hehehe...

kenshiro said...

shera.. betul tu.. durian tepi jalan tu kemain lagi punya hebat..

kenshiro said...

aimar ko tak pernah gie kew..?? jgn cuba menipu.. hahaha...

Qistina said...

asal byk typo?