Nuffnang Ads

Friday, January 14, 2011

Jadi President pun kena rompak.. baik jadi pemintak sedekah..

http://www.belfasttelegraph.co.uk/multimedia/archive/00025/Cristina-Fernandez-d_25553t.jpg 


BUENOS AIRES: Perompak di Argentina melarikan AS$90,000 (RM275,085.01) wang tunai yang bakal digunakan Presiden Cristina Fernandez (kanan) untuk satu lawatan rasmi ke Asia Barat.

Rompakan berlaku semalam dan sudah dilaporkan kepada polis, kata jurucakap kerajaan, Alfredo Scoccimarro, kelmarin, sejurus sebelum Fernandez berlepas.
Seorang pegawai kerajaan mengambil wang itu untuk lawatan berkenaan di pejabat perbendaharaan dan meletakkannya dalam beg galas dan beliau kini turut disiasat.
Pegawai terbabit memberitahu polis, rompakan berlaku selepas pemandunya menurunkannya tidak jauh dari rumahnya.


http://1.bp.blogspot.com/_Tmzh6cJzKTI/S9BOyiYUMMI/AAAAAAAABN0/WplfsgdsZIo/s400/sedekah.jpg

Zaman sekarang nie tak der yang selamat kot.. sampai ketua kerajaan yang dikawal rapi oleh pasukan perisikan khas pun boleh kena rompak.. Mangsa kali ini President Argentina.. President Wanita pertama Argentina itu dipercayai dirompak oleh pegawainya sendiri..!! hadoi.. apa punya bangang la.. dah tak der bank atau orang yang lebih kaya kew sampai nak rompak bos sendiri!! ini dasyat nie!! hahaha...

http://api.ning.com/files/S0ad-Tq1cmUSEAY2rW5Wh*lAoxQ9J-WsjNOzblPCnmjadC8uyDj2CJANpA06S1zAcSUdkPV8-TgUpoCHWLHj7PtzURQzU3US/10032009.jpg
*rompaklah aku...

Jadi makhluk apa yang paling selamat dan tak mukin menjadi mangsa rompakan atau pun curi..?? munkin pemintak sedekah dan orang gila.. kalau pemintak sedekah tu perompak munkin kena pikir banyak kali jugak kalo nak merompak.. ape tah lagi orang gila.. munkin perlu ambik masa yang lama untuk mengatur langkah merompak orang gila.. tapi apa yang hendak dirompak dengan orang gila..??

No comments: