Nuffnang Ads

Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

image 
 
 
Kartun yang paling.. paling.. paling.. paling aku minat gile sudah semestinya Spongebob!!! kalau nak ikutkan cerita dia memang mengarut tahap gaban lah.. mana munkin kehidupan dalam laut normal seperti berada didarat.. dan lebih bangang bile berkawan dengan patrick si tapak sulaiman yang memang boleh aku gelak sepanjang hayat!!! Kartun ini secara rasmi wujud pada Mei 1999


http://2.bp.blogspot.com/_T744-jreHhM/TLlfj6XR60I/AAAAAAAAAAk/IYpvCD_E6ig/s1600/spongebob.jpg


Spongebob adalah cantuman sea dan sponge iaitu sponge yang lebih sesuai hidup di dapur.. bagi merealisasikan kehidupan span di dapur.. spongebob menjadi tukang masak di sebuah kedai milik si ketam yang kedekut dan mata duitan iaitu Mr' Crab atau encik krab.. Spongebob amat rapat dengan Patrick rakan seperjuangan yang memang sejati sampai mati.. selain itu Spongebob yang tinggal di sebuah rumah nanas  berjiran pula dengan sotong yang belagak sebagai seorang yang terpelajar dan high class kadang-kadang iaitu Squidward Tentacles.
http://www.corporateathletes.com.my/wp-content/uploads/2009/11/Spongebob.jpg 
 
 
Sekor lagi kawan spongebob di bikini bottom ialah Sandy Cheeks.. si Tupai perempuan yang bijak dalam bab-bab teknologi terkini.. korang akan diperbangangkan dengan tupai yang hidup di dalam lautan dalam... Sandy jugak memang terer bab karate..

http://cdn.pimpmyspace.org/media/pms/c/wm/mk/ke/ck_st.jpg


Berbalik kepada Encik ketam yang kedekut nak mampos.. dia punya seorang musuh iaitu diberi nama Plankton.. sumpah!! walaupun Plakton nie kecik jerk tapi cita-cita dia sangat besar dan tidak mudah putus asa untuk mencuri rahsia resepi Encik Krab!! Plankton sudah berumahtangga.. dan isterinya sebuah komputer!! SHIT!


Kartun yang paling aku benci!!!! sudah semestinya Catsdog!!

http://www.mrhipster.com/randomness/art/catdog.jpg

Kenapa mesti mix kucen dan anjing seperti itu.. dah tak der idea sangatkah sampai ko gabungkan dua makhluk yang memang tak sepatutnya digabung.. gabungla ayam dengan itek kew.. kamben dengan lembu kew..  haih!!

http://images.wikia.com/cartoons/images/1/13/Patrick_star_fish.gif

Kalau aku diberi pelung menjadi superhero..?? hehehe.. aku nak jadi Patrick Star.. kawan baik si Spongebob tu.. hahaha sumpah seronok.. aku pasti jika aku jadi cam dia.. mak aku pun bahagia!! 



13 comments:

faraa halim said...

spongebob?? wahh suke, hehe

The Lady & Mr Vampire said...

klo ko jd patrick. kawan ko mesti baling batu kat ko. haha

Nana said...

nak jd patrick??? kalaw camtu biar nana jd spongebob. bole jd kawan. baju dah kaler kuning dh ne, kah3

nana sggh dr blog BA :)

Faez Rusni said...

hahaa..sumpah ak suke spongebob..klaka kot..tiap2 hari kul 5 ak lyn kt tb9

singgah ak pnye gak k...
http://faezrusni.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

Penyair SenjA said...

hihihihihihihihihi..patrick....;D
bertandang sini...;)

Sal Saari said...

spongebob tu comelll sgt..

solo molo said...

catsdog tue memang tak best...
macam ntah ape-ape ntah je...



http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

saya YANA said...

aah.. Yana pon tak suka cat dog.. haha..

Raihanah Hanis said...

singgah & Follow blog u ..follow me back k :)

TYNTHA LANA said...

CatDog? tpi..lana suke lagu die!ahahahaha, lana da tingglkan kesan kuku ibu jari kaki nih, ti jgn lupa tingglkn kesn kt page lana lak, ngeee~~

saveq volcom said...

dari blog abg ben...follow u k...kalo sudi follow balek..

Lulu caldina said...

eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

kenshiro said...

thanks all~!!