Nuffnang Ads

Wednesday, April 20, 2011

Final Piala Raja Sepanyol : Barcelona vs. Real Madrid

http://www.sportsnuts.tv/wp-content/uploads/2011/04/el_clasico_2011_FC_Barcelona_vs_Real_Madrid_Copa_Del_Rey_Live_Stream.gif

Jarang aku becerita pasal kelab bola sepak dari sepanyol.. jadi disaat menantikan perlawanan kedua pasukan hebat negara juara dunia ini beraksi.. aku nak sharekan sedikit akan sejarah pertembungan 2 kelab yang super kaya dan hebat ini.

http://1.bp.blogspot.com/_kt9I2BeRmzU/TTcq5188ulI/AAAAAAAAAr0/7J0gHAQyFjQ/s1600/%25D9%2583%25D8%25A7%25D8%25B3+%25D9%2585%25D9%2584%25D9%2583+%25D8%25A7%25D8%25B3%25D8%25A8%25D8%25A7%25D9%2586%25D9%258A%25D8%25A7.jpg


* Kali terakhir kedua-dua kelab bertembung pada 16/04/2011 iaitu pada perlawanan la liga di madrid menyaksikan kedua-dua pasukan terikat 1-1.

* Barcelona berada ditahta la liga ketika ini dengan 85 mata meninggalkan real madrid ditngga kedua dengan 77 mata.

* Rekod barcelona cukup hebat dengan 32 perlawanan 27 daripadanya menang dan hanya kalah sekali dan selebihnya seri.

* Kali terakhir perlawanan antara dua pasukan memihak kepada Barcelona dengan kemenangan besar 5-0  pada La Liga 29/11 tahun lepas.


* Real Madrid yang di pimpin oleh José Mourinho mengharapkan kemenangan untuk rekod peribadi jose sebagai jurulatih terbaik didunia.

http://images.goalzz.com/i.aspx?i=acb%2Festadios%2Festadio-mestalla.jpg

* Stadium de Mestalla, Valencia akan menjadi venue final pagi ini.

Pemain Pilihan Barcelona 

Lionel Andrés Messi

http://www.fcbarcelona.com/web/thumbnails/199_150/Imatges/2009-2010/futbol/primer_equip/plantilla/2009-07-20_CARA_MESSI_01.jpg

45 Gol untuk musim ini dari 41 perlawanan.

 

Pemain Pilihan Real Madrid
 

Cristiano Ronaldo dos Santos

http://footballdebate.files.wordpress.com/2008/12/cristiano-ronaldo-001.jpg


Aku Vote Barcelona!!

 

http://4.bp.blogspot.com/_4CKMijUduAE/TUreVU120eI/AAAAAAAAAIQ/Q7ojgipAiPU/s1600/copa+del+rey.gif

3 comments:

akuwanblur90 said...

real madrid real.. hehe kena buang cikit pemain glamour2, baru ley maju.. nie dah jadi mcm public bank ja.. haha

kenshiro said...

real menang huhuhu.. tension haku!!!

tapi tandukan cristiano tu memang super power tol!!!

rozaini said...

amunt valencia!!!!!! :x :x :x :x :xoxo: