Nuffnang Ads

Thursday, April 21, 2011

Survei : Puteri kerajaan manakah yang paling cantik didunia..??

http://www.christinesroyalty.net/news/pic/rania.jpg 
Permaisuri Rania

Pada pandang korang dikalangan golongan yang berstatus permaisuri atau puteri mana kah dalam ingatan korng tergolong antara yang paling cantik didunia..?? memang susah nak tahu kan sebab puteri-puteri raja yang ada kat Malaysia nie pun dah berdozen-dozen..

Sebuah laman web BeautifulPeople.com telah melakukan survei terhadap lebih 130 ribu manusia didunia ini untuk memilih siapakah permaisuri dan puteri yang paling cantik dari pandang mata diorang. hasil dari survei yang dijalankan Mendiang Puteri Monaco yang juga bekas bintang filem terkenal Puteri Grace menduduki tempat yang pertama sebagai puteri paling cantik didunia.

http://newcritics.com/blog1/wp-content/uploads/2007/09/grace%20kelly.jpg

Puteri Grace

Permaisuri Rania dari Jordan menduduki tangga ke dua sebagai puteri tercantik didunia manakala bakal puteri Kate Middleton berada ditangga yang ketiga, sekali gus mengalahkan mendiang ibu mentuanya iaitu Puteri Diana.

Siapa pula putera raja paling hensem didunia..?? mengikut survei Putera Carl Philip dari Sweden menduduki tangga pertama dan pewaris kerajaan Britian iaitu Putera Harry dan William berada ditangga yang ke 4 dan 5.

http://www.pigeonhole-this.com/Coppermine/albums/PrinceCarlPhilip/HKH-Prins-Carl-Philipwebbst.jpg

Putera Carl Philip

Berikut 10 kedudukan untuk Puteri dan Putera yang cantik dan hensem.
Puteri @ Permaisuri


1. Puteri Grace dari Monaco: 91%
2. Ratu Rania dari Jordan: 90%
3. Calon Puteri Kate Middleton England: 84%
4. Puteri Diana England: 82%
5. Puteri Charlotte dari Monaco: 76%
6. Puteri Gayatri Devi India: 75%
7. Puteri Madeline dari Sweden: 74%
8. Puteri Mahkota Mary dari Denmark: 72%
9. Permaisuri Margaret dari Denmark: 70%
10. Puteri Masako dari Jepun: 68%


http://www.monaco.hr/index_files/SAS%20le%20Prince%20Albert%20II%20de%20Monaco-small.jpg
 Putera Albert 

Putera @ Raja

1. Putera Carl Philip dari Sweden: 88%
2. Putera Andrea dari Monaco: 80%
3. Putera Frederick dari Denmark: 76%
4. Putera Harry dari England: 66%
5. Putera William dari England: 65%
6. Putera Philippos dari Greece: 62%
7. Putera Mahkota Felipe de Borbon, dari Spanyol 60%
8. Pangeran Guillaume dari Luxembourg: 57%
9. Putera Albert dari Monaco: 44%
10. Putera Charles dari England: 37%

2 comments:

The Lady & Mr Vampire said...

kenapa tak buat pop up window? he..

lebih mesar alam. by the way, haha. memula orang ramai kutuk kate middleton as a lady yang buat fesyen. kesian betul.

ingat princess diana .. hee.. con she's so cun la!

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

ada contest.. sila jenguk :)

rozaini said...

aku rasa rosmah mansor kot paling lawa kt dunia nih :cabut: