Nuffnang Ads

Thursday, August 4, 2011

Bazar Ramadhan Sri Serdang.. Syurga Ayam Golek..!!!



Semalam aku sempat singgah ke Bazar Ramadhan Sri Serdang untuk melihat apa yang menarik disana.. lihat ok bukan beli..?? pukul 4 suku dah terjah Bazar ramadhan.. semangat la sangat.. tujuan utama bagi mencari pecal untuk pakcik yang menginap di Hospital Serdang. 

Setelah tawaf 2 kali sekitar Bazar akhirnya hampa kerana tiada seorang pun yang menjual pecal di Bazar ini. munkin tiada orang jawa kot di sini. haha.. Bazar nie terletak berhampiran dengan Balai Polis Sri Serdang dan Sekolah Sri Serdang.. dan berhampiran juga dengan Pintu belakang UPM.. jadi sudah tentu Student UPM ramai membeli juadah disini.





Memeng nampak tak ramai sebab baru jam 4. hehehe.. Nampak Ayam Penyet..?? oh tu ayam penyet Asli dari Indonesia okey!! memang asli.. tak caye beli..!!


Seperti Bazar2 lain kat sini juga korang leh dapat pelbagai makanan yang best-best.. dan paling banyak org berniaga ayam golek dan percik kat sini.. jumlahnya agak banyak berbanding dengan makanan lain. tidak kurang jugak Nasi Kerabu dn Nasi Berlauk..





Aksi kepak ayam madu yang membuatkan korang batal pose bila lalu depan dia hahaha...






Ada 2,3 gerai yang menjual Murtabak.. aku beli yang nie.. nampak sedap.. dan terasa Murtabak nya..





Ayam Madu Lagenda..





Reban ayam Golek yang memang terbaek.. menaikan semangat untuk memakanya...





 Kuih jugak tidak ketinggalan banyaknya.. semua nampak sedap.. haih memang semua sedapla bile time pose nie kan..




 Murtabak Hafiz lah yang paling popular kat bazar nie.. setelah aku beli 3 keping murtabak yang diatas.. baru aku nampak murtabak dia nie.. kecewa hoh!!





Kuih Lagi...



Nasi Lemak n Nasi Tomato..




Yeah Kebab nie pun nampak best..!!




 Memang Best kot!!





Nie lah juadah berbuka aku semalam.. hehehe penuh satu meja.. ape der hal.. kata berbuka.. hahaha..


6 comments:

mizzkechique said...

wahhh..rindu nk g bazar sri serdang... sm student dl gigih..

rozaini said...

ko ni semua tempat nk pergi..giler kentang~~~

Qistina said...

yeay tempat permainan aku!ayam golek tu mmg best dot!!

IbuDhira said...

sedap nyerr...bazar ni dekat sgt ngn umah aku...tp tak pg2 lg..esok kot..mesti ramai org..

nway selamat berkenalan yer

kenshiro said...

singgahla jika di sri serdang hehe..

Jasmadi Jaya said...

Rindunya nak pegi Bazar Sri Serdang. dulu jalan kaki je nk pegi sana. Sekarang dah balik Sabah rindu betul makanan kat sana..