Nuffnang Ads

Tuesday, August 10, 2010

10 sebab yang korang jangan lakukan pada esok hari..



aku ingatkan disini supaya bila korang baca dan korang tak kan lakukanya pada esok hari..

1. Bangun pagi-pagi seperti biasa bukak peti ais teguk air dalam peti sampai ke usus perut terakhir. tanpa memperdulikan sebarang makhluk yang hadir disekeliling anda.

2. Dengan penuh kasih sayangnya mengorek hidung dalam kete dalam perjalanan ke office..

3. Bila nak kuar gie keje korang pergi ke tempat yang selalu korang beli nasi lemak.. tapi bila tengok makcik tu tak berniaga.. sambil berkata dalam hati.. asal makcik nie bukak lambat ari nie.. sambil menghentak2kan kaki...

4. Pergi ke kedai mamak sambil teriak cam hari2 biasa.. "mamak~!! teh tarik satuu, roti banjir "..

5. Bila setengah jam pertama di office.. kebosanan melanda.. apa lagi.. kuar office dengan agak macho nya isap rokok.. siap hembus2 wat bentuk love lagi asap tu~!!

6. Bila time lunch korang siap ajak member office gie mcd.. nak try GCB~!! burger tu dah kuar berminggu lepas baru hari nie ko nak try..!! 

7. Dengan rasa bangganya makan cekedis yang sememangnya sedia ada dalam laci meja korang.. siap ngan keropok losong n colek cilinya skali...

8. Tabiat mengunyah gula2 getah sambil membuat belon sebesar penampar pastu meletupkanya.. dan dengan asyiknya melakukanya berulang kali..

9. Petang menjelma.. time beli goreng pisang seperti biasa korang akan rasa dulu kuih2 lain yg dijual makcik tu sementara goreng pisang dalam kuali tu masak..

10. Balik dari membeli belah dibazar ramadhan sampai dirumah dengan pantasnya ambil mangkuk tuang kuah laksa dan makan sambil tgk senetron sampai kenyang..




2 comments:

noyuneporzitosh said...

eh...eh.... shiro ade blog rupenyerrr

kenshiro said...

hehee lamo dah.. cuma bersawang jerk haha..