Nuffnang Ads

Thursday, August 12, 2010

bila pahala solat habis dek maki kereta yang tak berdosa...

Korang terawikh tak semalam..?? Semalam hari pertama aku solat terawikh untuk tahun nie.. awal-awal pose nie memang masjid penuh gak la.. tapi kelihatanya semalam agak luar biasa... mengalahkan orang solat jumaat pun ader.. semua ruang besar solat dipenuhi jemaah.. ingat kan keluar rumah last minit selalunya sempat lagi solat.. semlm nak cari parking pun dekat setgh jam dah.. best gak rasanya bila tgk ramai orang pergi solat.. 

Alhamdulilah.. 8 rakaat jerk kot yang mampu.. haha korang berape..?? ade..?? hahaha janji ader kan.. permulaan yang baik 4 rakaat pertama semua cepat jerk bangun bile habis tu.. masuk rakaat 5,6 dah mula ader yg menarik nafas panjang nak bangun kembali solat.. hhehe.. hari nie pasti pergi lagi masjid shah alam sebab tok bilal dah cakap smlm ari nie solat akan di imam kan oleh imam jemputan dari madinah mesti best..

Dah habis 8 rakaat semalam.. nak balik kereta tersekat dek orang depan yang masih stay solat.. myb dia solat sampai solat witir kot.. 5 minit tunggu ok lagi.. tapi bila dah nak masuk 15 minit dah ramai yang maki serampah bagai nak rak kat kete depan tu.. siap ader yang nak angkat alihkan lagi pesona tu.. lawok sungguh.. kalo body tu cam malek noor okeh la gak.. nie dah cam osman kering.. haha opss pose kot.. habis pahala aku..!!!

Apa pun dibulan puasa nie banyak dugaan-dugaan yang korang akan alami terpulang pada korang nak atasainya macam mana.. bersabar itu lebih baik dari yang tak sabar.. haa boleh.. boleh la tu.. hahaha

No comments: