Nuffnang Ads

Friday, September 24, 2010

iphone 4 : kemunculan disebalik kesangsian Blackberry..



Hola geng~!! aku rasa tak sampai berbulan2 kot kes blackberry disekat dibeberapa buah negara.. tiba2 berita tentang blackberry tu senyap cam tu jerk.. kenape erk..? ok2!! biarkan kisah blackberry tu sebab tajuk karangan hari nie berkaitan iphone generasi ke 4 keluaran buah apple..



Kalau minggu lepas org London sanggup tido depan kedai digital semata2 untuk menjadi pengguna pertama yang mendapatkan iphone 4 nie.. jakun tak terkata la gamak nyer kan kalo dapat guna benda alah nie.. dan hari nie kejakunan dimeriahkan lagi di Malaysia... Maxis dan Digi dengan penuh rasa bangga melancarkan iphone 4 yang dikatakan lebih bagus antara henpon2 yang ader kat bumi skang nie.. yer kew..??




Kalau nak citer pasal gajet nie memang aku tak terer sgt pun.. tapi sekadar membaca aku rasa aku suke kot akan iphone 4 nie.. hehe semua ader wok dlm tu.. jangan kate kamera.. silap2 mak dan girlfren kowang pun buleh sumbat masuk dalam tu.. 

 - sila tengok.. clear dowh gambar dia.. kalah TV plasma...

Kalau dulu Blackberry boleh berbangga tahap gaban dengan lakaran screen yg clear dan terang nak mampos.. kini anda boleh lupakanya sebab iphone 4 lebih mengancam.. umpama melihat lisa surihani live depan umah korang.. dia datang beraya ke..?? dok depan umah korang..?? 

- ia seperti mendapat bini baru..

Dan yang paling penting dikalangan fungsi2 yang ada dalam tipon nie sudah mesti la harganya... hahaha.. canggih gila gaban semana pun kalo tak mampu..ape leh buatkan.. menangis..?? teriak sambil guling2..?? owhh tak payah sebab Maxis dan Digi dah sediakan pelbagai hidangan dengan pelbagai cara untuk anda mendapatkan iphone 4.. so.. tak yah la kowang gie pinjam ceti haram atau mengadai geran moto korang semata2 untuk dapatkan iphone 4 nie.. cow cin cow..


3 comments:

mizzyuyun said...

Eleh... Bukan bagus pon... Tu sbb la apple jual iphone 4g murah2.. Lelong2!!! Ahahaha,,

- penggune tetap whiteberry

kenshiro said...

mana ader murah.. bayar bulan2 memang murah tapi mau 3 tahun baru habis bayar hahaha...

rozaini said...

ko nk beli ak ade port baek punyer weh..

APPLE IPHONE 4 16GB RM 1800 (stok terhad)

APPLE IPHONE 4 32GB RM 2100 (stok terhad)

ko roger mamat ni nk tny ape2 lg
mee: 017-3271602