Nuffnang Ads

Friday, September 24, 2010

Tanya sama hati... salah ker..?? ikut peredaran zaman..??




Bersedia untuk kembali kezaman P.Ramlee sebab ape..?? sebab nak tengok semoden manakah korang dimata korang.. agak pening ayat disebelah.. bagi korang yang seusia dengan aku atau yang lebih berusia.. anda harus bersyukur sekarang kerana anda dapat merasai akan masa silam yang penuh bermakna.. sebab apa bermakna..?? sebab ia tak munkin kembali lagi.. kalaulah jarum jam dan tarikh di kalender boleh dipadam @ undur balik.. tak ker best..??

*sebelum tu layan lagu nie dulu.. best taw..

Tapi realiti yang harus diterima oleh semua.. ia tidak munkin berulang... tak ker best lawan pemadan dalam kelas diwaktu sekolah dahulu..?? tak ker best pergi sekolah..beratur setiap pagi isnin dengar pengetua beletir..?? tak ker best time raya dulu dapat kumpul duit raya setiap rumah yang kita pergi..?? tak ker best mak dan ayah korang berletir suruh belajar tiap hari sampai nak terkeluar anak tekak..?? owhh tidakk!! ia pengalaman yang tiada lagi kini.. hanya bayangan lalu yg korang boleh flash back balik.. 

* hehe teringat aku antara pemilik kaki paling harum kat sekolah.. sebab memang tak suke pakai stokin.. boleh pinjam stokin member kalo ader spot check..

Zaman berubah ikut usia kita jugak.. jgn ikut nafsu.. kecanggihan kini munkin ada kebaikan dan keburukan tertentu.. jika dulu mak korang terpekik terlolong suruh belajar.. zaman skang ada mak yang bising anaknya online 24 jam.. sampai lupa tanggungjawap sebagai anak..?? tak gile camtu..?? kalo dulu hari2 pergi sekolah mengira waktu sudah time untuk balik..tapi skang kerja 24 jam selagi ader over time ko kebas..?? tak ker tamak name nyer tu..?? kalau dulu ko gie beraya rumah orang..orang kasi duit ko seronok mengalahkan dapat lempang musuh ko dengan senang..?? skang..?? korang seronok keluar duit kena kasi anak buah sedara kezen yang berderet mengalahkan geng bas sekolah..?? 

Saya menyeru kepada pembaca sekalian.. jangan lah taksub sangat peredaran zaman sekarang nie.. kerana masih ada zaman yang lagi hebat yang anda akan tempohi.. tu pun kalau dipanjangkan usia..

* Dah dengar lagu kat atas.. jom dengar lagu setelah mengikut peredaran zaman.. best kan..??



- Walau rentaknya lain tapi pengertianya tetap sama.. macam korang jugak lah.. walau semoden mana masa korang hidup tapi percayalah korang tetap seperti yang asalnya.. okeh..!! assalamulaikum..

No comments: