Nuffnang Ads

Monday, October 18, 2010

Hidup Kartun...



Yeah.. kali nie aku nak cerita pasal katun kesukaan aku dikala usia semasa ini.. jika time sekolah dulu Doremon, Kluang Man, Usop Santorian, Dragon Ball adalah pilihan tapi sekarang kartun bangang cam Spongebob, Shin Chan pula mendapat tempat dihatiku.. aku bukan lah peminat tegar kartun2 nie.. tapi adalah satu dua kartun yang aku akan layan setiap episode.. kadang sampai ulang 4,5 kali pun stay tgk macam pertama kali tengok.. cam bangang la tu..haha..



Ada orang suke tengok kartun yang lawan2 tu cam Naruto, Gaban, Ultraman, Pokemon, Digimon dan lain2.. tapi aku memang tak suke kartun yang bijak sangat camtu. karang terbawak2 ke dunia luar jenuh nak kawal haha...kan kerajaan dah cakap jangan tengok kartun2 yg ganas..nanti jadi pengganas..haha.. tapi memang ader orang tu yg gile satu2 kartun dia tak akan toleh kiri kanan sampai kartun tu habis.. kadang2 sanggup tangguh date ngan awek sebab nak tgk kartun hahaha... aku tidak yaw!!!..



Tak semua kartun boleh dikira bangang.. ader sesetengah kartun tu jalan cerita dia sungguh best untuk dilayan.. kadang kalah citer cinta yg orang lakonkan.. siap nanges2 guling-guling lagi.. penguasaan kartun dari Jepun banyak mendapat perhatian rakyat negara ini.. tambah-tambah kartun bersiri.. teringat lak dulu kumpul buku Dragon Ball sanggup kayuh beskal dari selayang gie Gombak Setia cari buku tu wakakaka...



Tapi korang harus berbangga dengan negara sendiri jugak sebab skang Malaysia dah ader Upin dan Ipin.. tahukah korang bahawa hampir kesemua kanak-kanak di Indonesia amat suka akan kartun Upin dan Ipin.. dan aku lihat ketaksuban diorg ke atas Upin dan Ipin melampau orang Malaysia haha... Syabas dok!!.. tapi aku paling tak leh nak cakap ape selain gelak bile tengok kartun2 kat RTM.. kartun Kacang..hahaha..


Tapi aku hairan gak kadang-kadang ngan kartun nie.. walaupun tak bercakap.. dok hihu hihu hihu pun sanggup orang tengok.. aku sungguh tak paham ok.. bertambah tak paham la kan bile aku pun layan.. cam katun Pinggu.. dari start cerita sampai habis dok hihu hihu hihu jerk..seriose bangang..hahaha.. satu lagi teletubies!!! hahahaa.. comel siot!!!


Dan terakhir sekali.. kalo korang nak taw.. kartun yang paling meninggalkan kesan mendalam dalam hidup aku.. kartun gambar kat bawah nie.. perangai dia serius setan!! =)) =)) memang menjadi idola aku perangai cam dia.. owh bertuahnyalah kalau aku der kawan ngan Patrick!!! mesti hidup ini akan sewel dengan jayanya...





No comments: