Nuffnang Ads

Friday, March 11, 2011

Husin, Mon dan Jin pakai toncit.. sambungan Hantu Kak Limah

http://1.bp.blogspot.com/_9uHOi0WubGk/TQINAeSPg9I/AAAAAAAAAoM/xc4io7CdKys/s1600/files.php.jpg

Belum sempat aku teruja kembang punggung-punggung pasal Hikayat Merong Mahawangsa tiba-tiba Mamat Khalid muncul dengan edisi sambungan Hantu Kak Limah Pulang Kerumah. sekali gus membuatkan aku dah start kumpul duit seposen sehari menantikan kemunculan Husin, Mon dan Jin pakai toncit. 


Memang tak dinafikan Hantu Kak Limah memberi penangan buat Mamat Khalid.. sangkaan beliau nak kutip RM 3 juta untuk filem tu dah sampai seru.. dengar kata Hantu Kak Limah kutip RM 7.9 Juta..!! mau tak kaya beliau.. lantas dengan itu sambungan Hantu Kak Limah bakal datang ke pawagam pertengahan tahun nie..?? sebab skang nie diaorg baru habis shooting. 

Watak Husin akan dikekalkan dan masih dibawa oleh Awie sebagai peneraju utama.. tapi masih sangsi sapa plak pegang watak Mon dan Jin.. sama-sama lah kita nantikan. dengar citer Afdlin Shauki pon join skali dalam Husin, Mon dan Jin pakai toncet nie.. aku dah leh syak dah dia yang jadi Jin hahaha.. Tunggu..!!!

 
Warung Pak Jabit masih dikekalkan

Mamat Khalid memang pengarah yang selalu buat orang jadi tanda tanda.. korang tengok jer lah tajuk semua filem dia hasilkan.. mati akal dibuatnya.. bila dah panjang jadi lah " Dikala Malam Bulan Mengambang " bila nak jadikan cerita timbul pula " Zombie Kampung Pisang " dah susah-susah memikir hasil pula " Man Laksa " nak yang pendek terjadinya " Estet " hahaha.. sabor jer la...

* dengar citer mamat khalid dah kasi bonus kat pelakon2.. berapa agaknya erk.


1 comment:

nazirulhazwan~ said...

point best buat entry ni.hehe:P