Nuffnang Ads

Wednesday, May 18, 2011

Merasai menu pelik-pelik di Murni Discovery


Lama rasanya tak review pasal kedai makan.. jadi hari nie nak kasi kecoh pasal satu kedai makan yang aku dah lama gile nak pergi.. akhirnya aku buat gak satu review pasal restoran yang menjadi kegilaan semua bangsa di lembah klang nie.

Apa yang special pasal kedai makan nie..?? okeh.. sudah tentu Menu dan cara hidangan makanan itu sendiri.. jika dilihat pada kedai nampak biasa-biasa saja.. tapi bile dah tengok menu.. korang pasti teruja beruk sidikit dengan nama-nama menu yang dihidangkan. 

Dari aneka jenis roti sampai lah ke makanan barat korang boleh dapat direstoran ini.. style mamak ala kopitiam menjadi pekara pokok untuk korang lepak dengan senangnya direstoran ini. buat masa ini terdapat beberapa cawangan sekitar ss2 dan subang sememangnya menjadi tumpuan. boleh dikatakan penuh tidak kira waktu. 

Apa pun ini merupakan port tempat makan yang terbaik bagi korang yang lapar dan suka pasal makanan.. nak dikatakan makanan disini sedap aku leh kasi 4 bintang jerk dari 5 bintang.. apa pun suasana di restoran ini munkin sesuai untuk kita-kita yang penat seharian bekerja dan berborak-borak lepas waktu bekerja.
So.. kalau korang nak try boleh la cuba.. mesti tak menyesal..!!!

Opening Hours :

Murni @ SS2 : 8.00 AM - 5.00 PM ; 6.00PM - 5.00AM (Closed Mondays)
Murni @ Aman Suria : 8.00 AM - 3.00 AM (Closed Mondays)
Murni @ USJ : 8.00 AM - 2.00 AM (Closed Mondays)
Murni @ Kepong : 8.00 AM - 10.00PM (Closed Sundays)
Murni @ Mentari : 8.00 AM - 2.00 AM (Closed Sundays)

Dan antara hidangan yang akan korang tak larik ke kedai lain seperti berikut..:-

1) Nasi Lemak Murni Discovery
2) Nasi Lemak Ayam Pandan*
3) Roti Hawaii*
4) Roti Beckham*
5) Roti Seafood
6) Naan Mozarella Cheese Ham Bacon*
7) Tandoori Chicken
8) Dragon Pizza*
9) Spaghetti Carbonara*
10) Spaghetti Seafood
11) Spaghetti Beef Meat Ball*
12) Chicken Chop Special*
13) Sizzling Chicken Chop
14) Chicken Napolean*
15) Claypot Lou Shu Fan*
16) Mee Utara
17) Mee Raja*
18) Nasi Goreng Bacon
19) Nasi Goreng Meletup (Super Pedas)*
20) Nasi Goreng Chicken Chop*
21) Nasi Goreng Seafood*
22) Nasi Goreng Napolean*
23) Nasi Goreng Soft Shell Crabs
24) Roti Ronaldo
25) Triple H*
26) American Club Sandwich
27) Supper Set*
28) Beef Meat Balls*

Signature Beverages:

1) Milo Dinosaur*
2) Teh Tarik Terapung
3) 3 Layer Tea*
4) Water Melon Juice
5) Honey Dew Juice
6) Teh O' Ais Longan / Lychee
7) Manggo Special*
8) Ribena Special
9) Lily Special
10) Pink Panther Special*
11) I Love You*
12) I Miss You
13) Poison
14) Greenish Special


Apa macam..?? ada berani.. try la... hehehe... cer tengok gambar plak...


Tak tergugat iman kew bile tengok..?? 
 
 

Milo Dinosour n 3 layer.. Milo Dinosour tu memang super best!!!


American Club Sandwiches.. tebal dan mengeyangkan...


Triple H nama menu ini.. kalau nak tahu lebih lanjut boleh try sendiri.. hehehe...



Nasi Goreng Meletup.. sesungguhnya direka khas untuk yang memang gilakan pedas!!


Nie pula Mee Raja.. menu paling mendapat perhatian di Murni.. aku blom try lagi nie.. mesti kena try..


Cawangan baru di Sunway Subang.. dekat area mentari court tu.. apa lagi..!!




3 comments:

Rosie Posie said...

sesungguhnya kedai kat mentari tu bawah opis lama aku je!! and aku tak sempat nak makan yg ngarut2...aku makan nasik lauk tengah hari je adela...ish..rugi!

kenshiro said...

nanti leh la banje aku kan.. milo dinosour dia tu aku rindu!!! hahaha...

Tea said...

Kedai kat mentari tu maner yer? Mentari court sunway tu ke..?