Nuffnang Ads

Saturday, October 15, 2011

Banjir di Thailand.. Balasan dari Allah..Thailand masuk minggu ke 2 sudah dihujani oleh limpahan air hujan yang semakin hari semakin teruk.. banjir yang dianggap terburuk dalam sejarah Negara Gajah Putih ini mendapat perhatian seluruh dunia akan bencana yang melanda mereka.

Bangkok yang terkenal sebagai salah sebuah Bandaraya yang pesat dengan aktiviti ekonomi hampir lumpuh sama sekali akibat bencana ini. selain itu Bangkok juga cukup terkenal dengan aktiviti pelacuran diseluruh dunia. rumah urut dan lorong-lorong pelacuran yang tumbuh bak cendawan tumbuh selepas hujan menjadi pilihan kaki seks seluruh dunia untuk singgah ke sana.

Adakah ini semua satu balasan dari Allah..?? hanya Allah yang tahu.. kita hanya perlu mengamati dan berfikir kembali apa disebalik apa yang terjadi ini. semoga kita semua dapat sedar kembali akan kesilapan yang telah kita lakukan.

Bencana ini mengingatkan kembali akan Tsunami yang melanda asia pada tahun 2006. berikut sedikit gambar bencana di Thailand.No comments: