Nuffnang Ads

Tuesday, February 14, 2012

Selepas Cincin.. Chegubard terus tunjuk hebat..
Ingatkah kita pada lelaki berupa bangla ini..?? yang lantang dan kecoh satu Malaysia dengan cerita Cincin RM 24 Juta kepunyaan Rosmah Mansor.. kini beliau buka cerita baru pulak.. kali nie tak jual cincin.. tapi nak tunjuk Hero.. seperti Ikon kesayangan beliau iaitu Anwar Ibrahim.

Secara lantang beliau menentang tindakan PDRM menghantar pulang Hamza Kashgari seorang wartawan Arab Saudi yang dikehendaki oleh negaranya akibat isu menghina Nabi Muhammad pada hari Maulidul rasul yang lepas.


Hamza KashgariDia nie Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia atau Pengerusi Kambing Hitam Yahudi sampai nak ambil kisah pada hal-hal yang tak berkaitan denganya..?? kau dok sibok-sibok nak jaga si Hamza nie kenapa.. dapat duit ker..?? tak payah nak jadi hero dikala benda itu salah.. banyak lagi yang boleh kau perjuangkan.. kalau setakat bercakap makan ayam lepas bertelur tapi ibarat telur tergantung baik tak payah..

Kita nie hidup dalam islam penuh dengan jati diri dan prinsip yang telah ditinggalkan oleh Nabi.. jangan nak tunjuk bebas sangat sampai lupa akan asal usul kita.. yang salah tetap salah.. sesiapa pun islam atau bukan islam dimuka bumi ini jika menghina agama sendiri atau orang lain akan terima padahnya.. jangan jadikan Agama kita sebagai bahan untuk kita jadi Hero sebab kita hanya umat yang kerdil.* Munkin cerita cincin itu sudah habis.. dan tak taw nak sambung macam mana gamak...

No comments: